Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бонал: СAЩ подготвят убийството на Aлексис Ципрас! Ципрас: Въпросът с излизането на Гърция от еврозоната е в миналото


Никола Бонал

Вашингтон подготвя за Гърция "украински сценарий" - сваляне на правителството и гражданска война. 

Това пише наблюдателят Никола Бонал в коментара си за Boulevard Voltaire

Журналистът смята, че САЩ замислят убийството на Ципрас, за да попречат на сближаването между Гърция и Русия - против която подготвят ядрена война. (На 9 юли 2015 САЩ изпитаха нова ядрена бомба - б. пр.). 

След като в Гърция беше проведен референдум, се създаде впечатление, че напрежението е спаднало. Но всъщност не е така. След посещението си в Украйна, заместник-секретарката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд се отправи към Атина, за да, както казват във Вашингтон, "да продължи своята просветителска мисия" и да попречи на Гърция "да изпадне в популизъм".


Виктория Нуланд и Алексис Ципрас

Всъщност, за нея е много по-важно да попречи на гръцкото правителство да се сближи със страните от БРИКС и особено с Русия. Нали Гърция е член на НАТО! Като се има предвид колко много не се хареса на Вашингтон присъствието на Алексис Ципрас на празнуването на 9 май в Москва, може да се предположи, че съдбата на гръцкия премиер ще бъде трагична - както на Кенеди. 

Снимка на Любомир Чолаков.Многозначителният подпис на новия гръцки финансов министър Евклид Цакалотос

В своята книга за "глобалния Минотавър" бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис на няколко пъти споменава гражданската война в Гърция, която, според него, била разпалена от англичаните. Той пише също за ролята, която изиграли САЩ, които със своите бомбардировки унищожили основните сили на гръцката Съпротива. 

Днес една гражданска война в Гърция, разпалена по образ и подобие на гражданската война в Украйна, ще бъде изгодна за САЩ. Глобалните медии вече започнаха активно да демонизират правителството на Алексис Ципрас. А действията на международните кредитори наистина може да бъдат сравнени с тероризъм, както направи Варуфакис. 

Колкото до Европа, тя отдавна "играе по свирката на Америка". Именно страните от ЕС ще станат "самолетоносачи-камикадзе" в ядрената война, която НАТО подготвя срещу Русия. 

източник: www.rt.com 
Превод: Любомир Чолаков
Този превод е обект на авторско право.
Препубликуването му, изцяло или отчасти, се разрешава
САМО с посочване на преводача и АКТИВЕН ЛИНК към превода. https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/za-kakvo-govorim/sas-podgotvat-ubijstvoto-na-aleksis-cipras

Ципрас: Въпросът с излизането на Гърция от еврозоната е в миналото

/КРОСС/ Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че на 13 юли в Брюксел Атина е успяла да се договори за преструктуриране на дълга и за финансиране в средносрочен план, съобщава „Ройтерс". 

По думите му, въпросът за излизане на страната му от еврозоната вече е в миналото. Той също така добави, че постигнатите договорености могат да помогнат за привличането на нови инвестиции в страната, да я изкарат от рецесията и да предотвратят колапса на банковата система.
Разговорите, продължили над 17 часа в белгийската столица, той нарече "ожесточена битка".

Новата помощ предвижда отпускането на помощ за Гърция в размер на 86 милиарда евро за три години. Еврозоната е готова да облекчи дълговото бреме на Атина, но не и дълговете на страната. 

В замяна до 15 юли гръцкият парламент трябва да приеме основните структурни реформи. Става дума за законопроекти, сред които за приватизацията, пенсионната и данъчната реформа. По същество трябва да се премахне ранното пенсиониране, да се наложат нови данъци, като например данък „лукс", както и да се вдигнат редица ДДС ставки, засягащи основно туристическата индустрия. /cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!