Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US политик: САЩ да се готвят за катастрофа в „гръцки стил”

Рон Пол

САЩ ги чака мащабна икономическа криза, ако държавите се откажат от долара при осъществяване на международни операции, смята американският политик Рон Пол.

САЩ са изправени пред същите проблеми като Гърция - прекомерни разходи за социално осигуряване и субсидии, пише Пол, споменавайки и друг голям проблем на Америка - големите военни разходи.

Само малка част от бюджета за отбрана на САЩ се изразходва за защита на населението от външни заплахи, докато милиарди долари отиват за имперската външна политика, заради която страната става все по-несигурна, отбелязва анализаторът.

"Гръцката криза ни показва какво ни чака, ако не спрем преразхода на средства за водене на война и не възстановим устойчивата парична система", казва той.

"Русия и Китай се отдалечава от използването на долара при международни операции. Въпрос на време е голяма част от страните да загърбят долара като резервна валута, а когато това се случи, катастрофата в „гръцки стил" може да бъде неизбежна, казва анализаторът. /19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!