Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов хариза 100 млн. евро за Гърция. Търсят 200 млн. лева за мостове по магистралите

Борисов хариза 100 млн. евро за Гърция. А колко милиона отидоха за пострадалите от бедствия БГ градове?

Любомир Кольовски

Необяснимо е – и не само за мен, как така Борисов оня ден хариза 100 млн. евро за Гърция без никой да му е искал да прави тоя жалък и смешен жест, а днес проплаква за 80 млн. евро, които да компенсират загубите от санкциите срещу Русия.

...
Някой знае ли в какъв размер ще бъде следващата помощ за Гърция? Някой знае ли колко милиона отидоха за хуманитарна помощ за хората в Мизия или другите пострадали от наводненията и бедствията села и градове? ... /slivensega.wordpress.com/

Търсят 200 млн. лева за мостове по магистралите

Подготвя се програма за обновяване на виадуктите.

Над 200 млн. лева са необходими на Агенция "Пътна инфраструктура" за ремонт на най-опасните мостове и съоръжения по магистралите. В момента от ведомството подготвят програма за обновяване на виадуктите и търсят варианти за осигуряване на необходимите средства, съобщава TV7. Общо 80 моста и големи съоръжения се нуждаят от ремонт. Първите, с които ще започне Агенцията, са на магистрала "Хемус" между виадуктите Елешница и Бебреш, както и Аспаруховият мост във Варна.Виадуктът над село Потоп е един от първите, с които продължава строителната програма на пътната агенция. Съоръжението не е ремонтирано от десетилетия, а хората в селото са притеснени, че някой ден може да рухне върху главите им.

По моста минава трафикът от Варна до София. На няколко километра оттам е мостът над Елешница, който пък се ремонтира за втори път.  Хората са доволни, че поне едно от съоръженията се обезопасява, но и са недоволни от затрудненията, които създават строителните работи.

При натоварения летен трафик в момента в участъците на ремонтите колоните от автомобили стигат и до 10 км. Освен на магистрала Хемус при Елешница и при Бебреш, инфарктни за шофьорите остават и отсечките с ограничения при виадуктите на 61-ви и 67-ми км. на Тракия.

Преасфалтираните участъци на Тракия са с нова маркировка, която сигнализира при преминаване от лента в лента или излизане от пътя.  С най-голямо внимание обаче трябва да се пътува по Е-79 в района на Кресненското дефиле, по пътя Варна - Бургас и по изключително натоварените 80 километра на пътя Русе - Велико Търново.

През летния сезон се ограничава и движението на тирове - в петък между 17 и 20 ч. и в неделя от 14 до 20 ч. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!