Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как ни тровят настойчиво! Ето ги самолетите убийци, пръскат и тровят поголовно. Вижте какъв дъжд вали над главите ни и мори реколтата...

Ето ги самолетите убийци, пръскат и тровят поголовно. Вижте какъв дъжд вали над главите ни и мори реколтата...

1) Ето ги самолетите убийци, пръскат и тровят поголовно

Пестицидите са унищожили 50% от пчелните семейства, застрашават и хора

Хората в Хайрединско се подготвят за масов бунт след инцидентът от сутринта, при който жена едва не умря, съобщи triali.info. Положението в пострадалите от авиационните пръскания села се е изопнало до краен предел. Хората са готови на протести и масови бунтове.

Хора от региона, които са потърпевши направиха и снимки на самолетите убийци, чиито пилоти не спазват никакви правила и застрашават живота не само на пчелите, но и на самите жители в общината. 

„Това е безконтролното използване на летището в село Рогозен, откъдето са пръскали въпросните нагли земеделци, свързани с инцидента в село Манастирище. Също така нямаше никакво уведомяване от тяхна страна, че днес ще бъде извършено авиационно пръскане ,за да бъдат предупредени пчеларите“, обяснява жител от Хайрединско.

Припомняме, че войната на земеделските производители едва не уби жена на полето тази сутрин в село Манастирище. Самолетът, който пръскал културите, напръскал кошери и пчеларка със силно отровни пестициди. 

Жената изпаднала в алергичен шок и се стигнало до намеса на екип на Спешна помощ, който повече от час се мъчил да я стабилизира. Жената едва дишала, имала сериозни дихателни проблеми и едва не умряла заради нехайството и наглостта на мъжа в самолета. 

Миналата седмица пък от пръскане на земеделските култури бяха убити 50% от пчелните семейства в региона. /БЛИЦ/

2) Вижте какъв дъжд вали над главите ни и мори реколтата

Вижте какъв дъжд вали над главите ни и мори реколтата!? Това съобщава сайтът „За Перник”, публикувайки снимка, изпратена от бай Иван, който изпратил фотоса и оставил дори телефон за контакти.

„Господа, миналата година валяха обилни дъждове, а те бяха с оранжеви и белезникави цветове. Та искам да кажа, че не бях плътно покрил доматите с цел да се напояват от дъждовната вода, а покрива бе предназначен запазване от евентуална градушка. Какво се оказа – там, където е падала дъждовната вода върху доматите, заболяха и нищо не излезе, просто изсъхнаха. Този път са покрити и ще видим каква ще е реколтата. От 2-3 дни обмислях дали да оповестя това, което установих от образувалата се локва от последния дъжд върху покрива на оранжерията ми. Тя е от армиран полиетилен. Ако има интерес някоя лаборатория – обществена, може да вземе за анализ”, споделя още собственикът на оранжерията./БЛИЦ/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!