Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кремъл: Гърция сама да поиска помощ от Русия - Какво си казаха Путин и Ципрас по телефона?

„Ако Гърция има нужда от финансова помощ, тя трябва да помоли за нея. Досега обаче към Русия такова искане не е постъпвало”, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Адресирайте този въпрос към Атина", отговори той на журналист, който го попита може ли Москва да окаже финансова подкрепа на Гърция. И допълни, че тази тема досега не е фигурирала в контактите между двете страни.

Песков каза още, че руските власти, включително външният министър Сергей Лавров, много пъти са заявявали, че тази тема не фигурира в двустранните отношения на Атина и Москва.

В Кремъл се отнасят с уважение към резултатите от референдума по въпроса за споразумение с кредиторите на закъсалата страна, обясни говорителят на Путин.

Въпросът за помощ за Гърция не е включен в дневния ред на срещата на групата БРИКС в руския

град Уфа тази седмица. Той обаче може да бъде засегнат при обсъждането на международните проблеми, допълни Песков. /blitz.bg/

Какво си казаха Путин и Ципрас по телефона?

Гръцкият премиер Алексис Ципрас и руският президент Владимир Путин са разговаряли по телефона, съобщава ТАСС, като се позовава на Кремъл. В разговора не е спомената възможност за финансова подкрепа от Русия към Гърция. Двамата са обсъдили основно резултата от референдума в южната ни съседка и условията на международните кредитори за финансова помощ.Според пресслужбата на Кремъл разговорът се състоял по инициатива на гръцката страна.

Двамата лидери са обсъдили също и въпроси за по-нататъшно развитие на руско-гръцкото сътрудничество. По време на телефонния разговор Владимир Путин е изразил своята подкрепа към народа на Гърция за преодоляване на трудностите, пред които е изправена страната. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!