Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай със спорен закон за националната сигурност

Китай със спорен закон за националната сигурност, ограничава и интернет

Спорен закон в Китай, предизвика вълнение в международната общност. Парламентът прие законопроект, според който на властите се дават широки правомощия в „защита на интересите на народа“. Проблемът със законопроекта е, че дава твърде широки права на властите – от контрол върху интернет, следене на комуникациите на китайските граждани, до правото им да излагат свободно политически, идеологически и дори религиозни възгледи.

Новият закон предвижда пълен контрол и на финансите в Китай, както и на остри репресии, спрямо различните общности. Законът е приет със 154 гласа „за“, един „въздържал се“ и нито един „против“.

Западните медии коментират, че откакто през 2012 година Си Дзинпин пое президентския пост, в страната се налагат редица репресии. Всички изразили несъгласие с официалната власт са строго репресирани, а контрол се оказва дори върху интернет. Има и очевидно увеличаване на насилието в Синдзян – Уйгурският регион, където живее мюсюлманската общност уйгури, която Пекин вини за извършване на терористични актове, в подкрепа на радикални ислямисти.

Human Rights Watch не оспориха правото на Китай да приеме спорния закон за националната сигурност, но признаха, че в него има елементи, които са доста тревожни. „Законът включва елементи, които приравняват критиката към правителството с форми на подривна дейност спрямо властта“ отбелязва Мая Уанг за агенция „Франс прес“, експерт по Китай. Което пък позволява доста широки репресии спрямо критиците.

Според нея законът е „много неопределен в определенията за конкретните действия, с които гражданите могат да се превърнат в опасност за националната сигурност“. Освен това този закон дава на Китай по-широки правомощия по отношение на действията на страната в управлението на океанските води, полярните области и дори в Космоса. /razkritia.com/

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!