Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Още едно чудо срещу рака

Екстракт от магнолия се използва в източната медицина

магнолия

Магнолията може да се окаже поредното чудо и лек срещу рак. Ново изследване на американски учени показва, че съединението в магнолиите хонокиол убива раковите клетки. По всяка вероятност то може да спре растежа на тумора, съобщи Science World Report, цитиран от Дарик.

Екстрактът от магнолия отдавна се използва от източната медицина. С него в Китай и в Япония са лекували тревожност и други заболявания.

Изследователи от университета на Бирмингам в щата Алабама са съсредоточили вниманието си върху рака на главата и шията.

Заболяването е разпространено сред пушачите и хората, които злоупотребяват с алкохола. По приблизителни данни 3 на всеки 4 случая на рак на главата и шията са свързани с пушенето и по-честото посягане към чашката. Медиците успяват да излекуват само 50% от хората, които страдат от това заболяване.

Учените са извършили експеримент с клетъчни линии на рака на устата, езика, ларинкса и фаринкса. Хонокиолът е унищожил раковите клетки. Действайки на клетъчно ниво, той е спрял растежа на туморите и е дезактивирал процеса на метастазиране.

Специалистите са имплантирали ракови клетки на мишки и са получили същите резултати при лечението с екстракта от магнолия. Мощното противораково съединение хонокиол се извлича от кората на магнолиите. /economic.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!