Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ударихме седем милиарда души на тази планета! Време е за пролетно почистване. Погледнeте нагоре. Виждате ли нещо необичайно в небето?

химиотрасета

Кликнете тук, за да прочетете и подпишете петицията за забрана на геоинженерството в България.

Пролетно почистване

Ударихме седем [7] милиарда души на тази планета! Време е за пролетно почистване. Погледнeте нагоре. Виждате ли нещо необичайно в небето или вече свикнахте с “най-новия” феномен, а може би сте го забелязали, но не знаете, какво всъщност наблюдавате и на какво се дължи?

Забелязали ли сте самолети, които оставят дълги линии в небето, които по-късно се превръщат в мараня или облаци, покриващи слънцето почти всеки ден, много пъти на ден?

(Снимки: Петт Корби. Увеличете ги като кликнете върху тях.)

4_Chemtrails_Sofia_15_April_20015
София 15 април 2015

Chemtrails_Sofia_15_April_20015
София 15 април 2015

6 May 2015_6 AM
София, 6 май 2015_6 сутринта

6 May 2015 10 AM
София, 6 май 2015_10 сутринта

6 May 2015 8 PM_1
София, 6 май 2015, 20 часа_1

6 May 2015 8 PM_2
София, 6 май 2015, 20 часа_2 

Потърсих в Гугъл “линии в небето” и намерих доста по въпроса.

Screen Shot 2015-04-18 at 17.15.02

Screen Shot 2015-04-18 at 17.15.36

В цяла Европа:

chemUK
Англия

France
Франция

Zurich_YouTube_Homemade Vid
Цюрих, Швейцария

Segovia
Сеговия, Испания

… И навсякъде по света. Просто потърсете в Google, която и да е държава…

contrailscience.com_skitch_viz___the_panet_20121002_150202

contrailscience.com_skitch (Виж препратка /1/)

2015-05-14 10.38.30
София, 14 май 2015, 10:38 часа сутринта

2015-05-15 08.07.16
София, 15 май 2015, 08:07 часа сутринта

2015-05-15 12.15.52
София, 15 май 2015, 12:15 на обяд

Преди можехме да приветстваме първите лъчи на слънцето, но вече има дни, когато това не може да стане поради създадената от тези самолети мараня.

2015-05-16 07.40.47
София, 16 май 2015, 07:40 часа сутринта. Слънцето се опитва да се покаже през изкуствената мараня.

2015-05-16 07.41.25
София, 16 май 2015, 07:41 часа сутринта

2015-05-16 17.20.36
София, 16 май 2015, 5:20 вечерта

2015-05-16 17.23.43
София, 16 май 2015, 5:23 вечерта

Въпреки това, България не е “привилегирована”. По-напреднали, в това отношение държави като САЩ, са били свидетели на линии в небето, сhemtrails – химически следи (политическо коректните термини са: contrails[замърсителни следи, които всъщност идват от пътническите самолети, а не от тези, чиито следи остават дълго в небето] или геоинженерството) от 1988 г. Въпреки това, тестовете им са започнали още през 50-те години, казва активистката, Розалинд Питърсън, Президент на Коалицията за защита на земеделието. /2/

Има хора, които все още не знаят или не вярват, че самолети ни пръскат с химикали. Ако вие сте един от тях,  не е ваша вина, защото това по принцип е тайна, но вие имате право да знаете. (Вижте видеото по-долу и прочетете статията до края.)

Нека си зададем няколко въпроса:

Отговори на тези и много други въпроси ще намерите в тази статия.

Изглежда, че геоинжинерните експерименти сe провеждат със знанието и съгласието на правителствата на всяка държава макар и без знанието нито съгласието на своите граждани. Теоретично, всяко правителство трябва да действа от името на по-голямата част – 99.99% – от хората на тази планета и да бъде откровено за всичко, преди да се ангажира с практикуването му. Но на практика не е така.

Следващите два клипа, “НАСА Експерт: Кемтрейловете са реални и мошеници геоинженери могат да изнудват Земята” и “Геоинженерство/Кемтрейл скрито-покрито” дават някои отговори и имена относно кои могат да стоят зад геоинженерството и нано технологичния тласък.

Без значение в коя държава живеете ще откриете, че силата на закона произтича от хората и за хората. Не обратното.

Член 21, (3) от Всеобщата декларация за правата на човека казва: “Волята на народа трябва да бъде основата на властта на правителството …”

Българската Конституция в първото си изречение гласи, “Ние, народните представители от Седмото Велико народно събрание, в стремежа ни да изразим волята на българския народ…”

“ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ Чл. 1. (2) Цялата държавна власт произтича от народа… ”

Геоинженерството нарушава човешките ни права.

Тук можете да изтеглите много полезна и интересна статия от consciousness.com, “Геоинженерството нарушава човешките ни правата на здравословна околна среда, и какво можем да направим по въпроса!” от Рос Питман /3/, но все пак, ще цитирам няколко неща от нея тук. (Бележка на автора: Численото позоваване принадлежи на оригиналната статия):

Човешки права, отнасящи се до околната среда

“Следвайки думите на Питагор “човек е не само тяло, но всичко, което го заобикаля, по такъв начин, че той никога не може да се разглежда като отделно същество от средата си [9], бихме могли да кажем, че – според това – един гражданин в съвременното общество не може да се разглежда като цялостен, без концепцията за здравословна и годна за живеене жизнена среда около него. Като такива, околната среда и природните й ресурси играят съществена роля в осигуряването на безопасен, здравословен и продуктивен живот за нашето световно общество. “[10]

Правото на индивид на здравословна околна среда е документирано в много различни световни и регионални текстове за правата на човека. Следният хронологичен списък, от процедурата на седмата международна конференция по екологично право [11] през юни 2003 г., детайлира развитието на документираното човешко право на здравословна околна среда:

“1972. Първата изрична връзка между опазването на околната среда и правата на човека е отправено в Стокхолмската декларация, от която Принцип 1 провъзгласява, че “Човек има основното право на свобода, равенство и адекватни условия за живот, в среда с качество, което позволява достоен живот и благополучие, а той носи сериозната отговорност за опазване и подобряване на околната среда за сегашните и бъдещите поколения…

(Бележки на автора: Това е първият от десет документа. Линк към всеки един от тях ще намерите към края на тази статия под заглавието, “Многобройни договори за правата на човека се нарушават от Геоинженерните програми“.)

По нататък четем,

Задължението на правителствата да опазват околната среда

Вторият принцип на Декларацията на Конференцията на ООН за околната среда на човека гласи, че е задължение на ВСИЧКИ правителства да опазват и подобряват околната среда:

“Опазването и подобряването на околната среда на човека е основен въпрос, който засяга благосъстоянието на народите и икономическото развитие в целия свят; това е спешното желание на народите от целия свят и задължение на всички правителства… “

В допълнение, на 10-тата сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за биологично разнообразие (СОР10), която се проведе през октомври 2010 г. в Нагоя, Япония, се обяви мораториум върху геоинженерните дейности и се заяви, че те не бива да се случват, освен ако не е налице адекватно научно изследване на ползите и рисковете им:

Не се допуска осъществяването на геоинженерни дейности свързани с климата, които могат да повлияят на биологичното разнообразие, докато няма адекватна научна основа, която да оправдае такива действия и свързаните с тях рискове за околната среда и биологичното разнообразие и свързаните с тях социални, икономически и културни влияния с изключение на научни изследвания от малък мащаб.”[17]

В 193 членове на ООН в СОР10 взеха решение, с консенсус, да наложат мораториум върху геоинженерните дейности, докато достатъчно проучвания се направят, защото съществуващите рисковете за човека и околна среда са твърде големи.[18]

Имате право да се оплачете, че споразумението за СОР10 не е било уважено. Един джентълмен от Гърция, на име Гиоргиос Пердикис (Perdikis), подава жалба до Министерството на земеделието, природните ресурси и околната среда на Република Кипър, изразявайки загриженост за “химическото пръскане на въздушното пространство на Кипър”, което е в нарушение на споразумението за СОР10.

(Бележки на автора: Следната извадка е взета от www.enouranois.gr, “Кипърският Зелен депутат Георгиос Пердикис представи писмени въпроси към кипърския парламент, през 2011, и постигна писмено споразумение от тогавашния Министър на земеделието, природните ресурси и околната среда да се проведат анализи на въздуха, почвата и водата, следвайки случаи на заподозрени chemtrails – кемтрейлс.” Pdf-a на “Модификация на времето не е конспиративна теория – Призив за действие (от Кипърската Зелена партия, ноември 2012)” ще може да изтеглите от препратка/4/ в края на тази статия.)

Правото на участие в решения, които влияят на околната среда

В допълнение към правото на здравословна околна среда, гражданите имат право да участват във вземането на решения, които засягат околната среда.Принцип 10 от Декларацията от Рио 1992 г., за Публично участие, гласи:

Екологичните проблеми са най-добре решавани с участието на всички заинтересовани граждани на съответното ниво. На национално ниво, всеки индивид трябва да има подходящ достъп до информация, свързанa с околната среда, която се държи от държавните органи, включително информация за опасни материали и дейности в техните общности, както и възможността да участват в процесите за вземане на решения. Държавите трябва да подпомагат и насърчават обществената осведоменост и участие, правейки информацията широко достъпна*. Ефективен достъп до съдебни и административни производства, включително обезщетение и средство за защита трябва да се предоставят.”

(* Към този момент държавните органи на България не насърчават обществената осведоменост и участие във вземането на решения, както и не правят информацията по въпроса на геоинженерство достъпна. Знанията на хората се свеждат единствено до разпознаване на думата геоинженерство без да знаят значението й.)

Достъп до информация за околната среда и участието на гражданите във вземането на решения за околната среда се споменава в целия “Дизайн план за устойчиво развитие” (Agenda 21) на Организацията на обединените нации приета от ООН през 1992 г. “Програма 21″ подчертава ролята на гражданите в развитието, изпълнението и налагането на екологични закони и политики.

Орхуската конвенция от 1998 г. /5/ представлява най-пълната рамка за изпълнение на Принцип 10 от Декларацията от Рио. Преамбюлът на Конвенцията включва следното:

“Потвърждава необходимостта от защита, опазване и подобряване на състоянието на околната среда и гарантиране устойчивото и екологосъобразно развитие,

“Признава че адекватна защита на околната среда е от съществено значение за човешкото благополучие и упражняване на основните човешки права, включително правото на самия живот,

“Признава също така, че всеки човек има право да живее в среда, подходяща за неговото здраве и благосъстояние, и задължение, както индивидуално, така и съвместно с други лица да опазва и подобрява околната среда в полза на настоящете и бъдещите поколения,

Като се има предвид, че, за да бъдат в състояние да отстояват това си право и да спазват това си задължение гражданите трябва да имат достъп до информация. Те имат право да участват във вземането на решения, както и право на достъп до правосъдие по въпросите на околната среда и в тази връзка се признава, че гражданите може да имат нужда от помощ с цел да упражнят правата си,

“Признава се, че в областта на околната среда, подобряване достъпа до информация и участието на обществеността във вземането на решения подобрява тяхното качество и изпълнение и допринася за обществената осведоменост по въпросите на околната среда, така че общесвото да може да изрази своите опасения и да се даде възможност на държавните органи да вземат под внимание тяхната загриженост. По този начин конвенцията се стреми да увеличи отчетността, отговорността и прозрачността при вземане на решения, както и да засили обществената подкрепа при решения на въпроси свързани с околната среда…”

Правото на достъп до правосъдие

Орхуската конвенция гласи следното по отношение на правата на гражданите на достъп до правосъдие по въпроси, отнасящи се до околната среда:

За да могат, достъпа до информация и участието на обществеността във вземането на решения, да бъдат ефективни обществеността трябва да има източник на помощ в трудни ситуации в лицето на съда и административното производство. Такъв механизъм за преразглеждане на нещата осигурява средства за оспорване на решенията на държавните органи и гарантиране на ефективното прилагане на Конвенцията.” [20]

“Нарушаване на правата на информация и участие на обществеността във вземането на решения могат да бъдат обжалвани по съдебен ред (или друг независим и безпристрастен орган, като например омбудсман [ombudsman означава длъжностно лице, определено да разследва жалби на физическите лица, срещу фирми или организации, особено тези на обществена власт.]). Членове на обществеността могат да съдят, ако законът е нарушен или ако властите не следват правилните процедури. Те трябва да имат достъп до процес на ревизия, който е честен, справедлив, своевременен и безплатен или ефтин. Окончателните решения трябва да са в писмена форма и трябва да бъдат задължителни за държавната власт.” [21]

Съгласно Конвенцията членовете на обществото, по принцип, трябва да са в състояние да оспорват всяко нарушение на националното законодателство в областта на околната среда. Ако държавните власти или частни лица са нарушили такъв закон, гражданите трябва да могат да оспорват техните действия или бездействия в съда, дори ако те не са претърпели лична вреда.” [22]

Кликнете тук, за да изтеглите копие от “Вашето право на здравословна околна среда: Oпростен справочник на Орхуската конвенция“, за да научите повече за Орхуската конвенция и правото си на достъп до правосъдие.

Страни по Конвенцията от Орхус:

По-долу е списък на държавите, които понастоящем са договарящите страни по Конвенцията от Орхус [23]:

  1. Албания
  2. Армения
  3. Австрия
  4. Азербайджан
  5. Беларус
  6. Белгия
  7. Босна и Херцеговина
  8. България
  9. Хърватия
  10. Кипър
  11. Чехия
  12. Дания
  13. Естония
  14. Европейския съюз
  15. Финландия
  16. Франция
  17. Грузия
  18. Германия
  19. Гърция
  20. Унгария
  21. Исландия
  22. Ирландия
  23. Италия
  24. Казахстан
  25. Киргизстан
  26. Латвия
  27. Лихтенщайн
  28. Литва
  29. Люксембург
  30. Монако
  31. Черна гора
  32. Холандия
  33. Норвегия
  34. Полша
  35. Португалия
  36. Република Молдова
  37. Румъния
  38. Сърбия
  39. Словакия
  40. Словения
  41. Испания
  42. Швеция
  43. Швейцария
  44. Таджикистан
  45. Бивша югославска република Македония
  46. Туркменистан
  47. Украйна
  48. Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия.”

Розалинд Питърсън, Президент на Коалицията за защита на земеделието се обръща към ООН по темата на chemtrails, геоинженерството и модификация на времето (HAARP).

Г-жа Р. Питърсън каза: “Трябва да използваме науката, която понастоящем е на наше разположениеда, за да се намали замърсяването на атмосферата… да намалим замърсяването, което изпускаме във въздуха.”

Ясно е, че ние сме в състояние да забраним геоинженерните експерименти! Има доста доказателства, че ние трябва да се събудими да спрем геоинженерните  и нано технологичните експериментите. Тук е PowerPoint предентацияна на Г-жа Р. Питърсън по въпроса на геоинженерството.

(Следният цитат е взет от сайта на г-жа Р. Питърсън, Президент на Коалицията за защита на земеделието.)

Коалицията за защита на земеделието се посвещава на защита на селското стопанство, водните ни запаси, дърветата и опрашителите от широк спектър експериментални програми за модификация на времето и тестoве с атмосферата (повечето от тях с помощта на ракети), токсични химикали, геоинженерство (оздравяване на климата или програми за управление на слънчевото греене), и други. (Устойчивите джет химически следи и изкуствените облаци и мъгли променят климата ни и влошават глобалното затопляне, заедно с други подобни като водни пари, което е всъщност мощен парников газ, и емисиите от горенето на реактивните двигатели. Трайните химически следи, в атмосферата ни, попадат под широката дефиниция на управление на Слънчевото греене.)

Някои от тези експериментални програми могат да причинят спад в производството на земеделски култури, драстичен спад в здравето на дървета, и насищане на нашия въздух, вода и почви с токсични химически вещества. Само използването на солни частици, за направaта на облаците по-отразяващи*(един от многото геоинженерни програми, също така сол от Мъртво море се използва в програмите за Модифициране на времето в Тексас) ще направят водните ни запаси и почви солени. Продължителната употреба на солни частици в облаците ще направи селскостопанските почви негодни за производство на култури и ще превърнат прясната вода в солена. Ефектът им ще бъде продължителен и ще засегнат дървета, птиците, бозайниците, рибите, водните басейни, опрашителите, растениевъдство, реките и потоците.

(* Бележки на автора: Когато се говори за отразяващи облаци става дума за отразяване на слънчевата светлина и енергия обратно към космоса, за да не могат слънчевите лъчи да достигнат до земята, кoето е пагyбно, защото всичко живо на земята се нуждае от слънчева енергия, за да живее.)

Токсичните химически вещества, използвани в експерименталните, атмосферни тестови програми на  Военновъздушните сили на САЩ и американския флот, съвместно с NASA, частни фирми, и богати хора вече се показват в пробите на питейната вода в Съединените щати. Държавният департамент на Калифорния по здравеопазването, Отдела за питейна вода в Сакраменто, Калифорния е хранилище на всички тестови резултати на обществените питейни водни. Тези тестове показват увеличаване на нивата на токсични замърсители на водата до необичайно високи нива. (Ако имате замърсители на въздуха много е вероятно почвите и водата ви също да са замърсени от същите източници.)

В Съединените щати, който иска може да променя времето или климата без наше съгласие. Всяка правителствена агенция, военните, щат, област, град, частна корпорация, компания за модификация на времето или физическо лице може да променя време по всяко време. Никакво публично оповестяване не се изисква, освен тези програми да се докладват на NOAA (Национална океанска & атмосферна администрация), ако са в ход. Въпреки това става ясно, че много програми за модификация на времето не се докладват, защото те не са в ход всяка година, и са експериментални или военни.

Модификация на времето е в ход в САЩ и в други държави. За да научите повече за тези програми и какви проблеми могат да причинят на земеделската общност, фермерите, нашите водни басейни и нашето снабдяване с питейна вода посетете раздел програми по Модифициране на времето на този сайт. (Cайтът е на английски.)

Тестове в горната атмосфера продължават без публичен надзор или съгласие, с малко публично оповестяване, ако въобще има такова. Сега световни правила за управление на геоинженерството се разработват, за да се намали количеството на пряка слънчева светлина достигаща Земята (управление на Слънчевото греене) в планетарен мащаб. Използването на токсични химически вещества и други горно атмосферни пръскания на частици или газове като сяра или алуминиев оксид (алуминий) се планират без общественото съгласие или надзор. Налице са три заседания от Камарата на представителите на комитета по наука и технология на САЩ след 5 ноември 2009 (две през 2010 г.). Свидетелски показания са били допуснати само от тези, които в по-голямата си част, насърчават геоинженерството. Последният им доклад изнесен на 27 октомври 2010 г. се намира на сайта им. (Този сайт съдържа три раздела по темата за геоинженерство и програми за Оздравяване на климата.)

Атмосферните програми и използваните химикали могат да имат отрицателно въздействие върху производството на растителни култури в САЩ. Когато се комбинират с генетично модифицирани семена и хербициди, пестициди, инсектициди последиците са дълбоки и неограничени поради липсата на политика за публичен надзор, съгласие или политика за уведомяване. Пчелите, и други опрашители, усещат тежко отрицателното въздействие на нашите ескалиращи експерименти. (Пчелите опрашват всичко, което слагаме в чиниите си. Без тях няма да можем да изхранваме децата си.) Насърчаваме всички вас да се информирате повече по тези теми.

Все повече и повече земеделски земи се превръщат в биогорива, оставащи по-малко и по-малко земя за храна за изхранване на нарастващото население. Министерството на земеделието на САЩ насърчава използването на нашите най-добри земеделски земи за култури за биогорива и експерименти с генетично модифициране. С намаляване отглеждането на храна разходите за храна ще ескалират. САЩ рязко намалява способността си да осигурява достатъчно храна за изхранването на своите граждани и все повече се позовава на храни, внесени от други държави, за да покрие нарастващия дефицит. Освен това не само храни, но и вредители пристигат тук от чужбина. Има много малко инспектори, които пазят храната и земите ни в безопасност от тези все по-големи заплахи като: химически, биологически или генетични модификации. Министерството на земеделието на САЩ има отговорността да тества и инспектира за вредители в храните ни, но Конгреса подкопава този процес в продължение на години, чрез намаляване на мандатния персонал, финансиране и тестване.

Мнозина задават следния въпрос: “Защо никой не направи нищо за проблемите пред, които сме изправени днес?” Моите родители винаги отговориха: “Всички ние сме някой, и всички ние трябва да предприемем действия и да правим нещо всеки ден… всяка година… за да постигнем желаната промяна.

В 16 2009 Geoengineering the Climate Science Governance and Uncertainty September 2009 Royal Society Report (“Доклад на Кралското общество за управление на геоинженерството и науката по климата и тяхната несигурност, 16 септември 2009”, документът е на английски) се казва, “Инжектирането на аерозоли е предмет на юрисдикцията и контрола на суверената държава, в чието въздушно пространство се инжектира. Държавите трябва да регулират тези дейности, за да гарантират, че трансгранични вреди не са причинени.

Кликнете тук, за да прочетете и подпишете петицията за забрана на геоинженерството в България.

И още: “Има ясна необходимост от управление на научните изследвания включващи мащабни полеви тестове на геоинженерни техники, особено методи за екосистемна интервенция, които биха довели до значителни нежелани последици, и които не могат лесно да бъдат свързани с определена област. Предвид на несигурността около научното познание на геоинженерните дейности и тяхното въздействие, трябва да се приеме подход на предпазливост. Възможните отговори варират  от забрана до разрешаването им…”

И още, “… 4.6 Ангажиране на гражданското общество.

След десетилетия на политически усилия насочени към премахване на замърсителите от въздуха и водата,   вероятно e обществеността да бъде загрижена за непредвидените последици от преднамерени мащабни изхвърляния на сулфати в атмосферата и хранителни вещества в океаните. Като се има предвид прецедента на обществено безпокойство като реакция от разпръсването на генетично модифицирани култури в околната среда, възможни се подобни действия, срещу геоинженерните проекти, да бъдат предприети. Точно както полевите изпитания на генетично модифицирани култури бяха прекъснати от няколко неправителствени организации, може да се очаква, че подобни действия биха могли да бъдат насочени към геоинженерните експерименти, които умишлено изхвърлят сулфат и желязо (например) във въздуха и океаните.

Различни обществени групи на гражданското общество могат да играят много положителена и съществена роля чрез принос към анализ на социални, етични, и бази на справедливост в ответ на геоинжинерните експерименти. Обществените групи и граждански общества имат законното право на достъп до информация и право да влияят на процеса на политика по теми от значителен обществен интерес…”

/Забележка на автора: Възможно ли е правителството да използва парите на данъкоплатеца, за да лети самолети, които да пръскат с опасни химикали както нас, така и водите, почвите, растенията и животните?/

4.7 Икономически фактори

Разходи

Според Stern (2007) разходите за конвенционално смекчаване на последиците вероятно ще бъдат от порядъка на 1 или 2% от световния БВП (брутен вътрешен продукт) (в момента в размер на $70 триллиона годишно), което е около $1 триллион годишно, за да се избегнат настоящите емисии, които се доближават до 10 Gt C/год [Gt C/год, означава – гигатона въглерод на година]. Това съответства на цената на въглерод от около $100 на тон CO2 [въглероден диоксид] еквивалентно на $27. За да бъде евтинo разходите за методите за Управления на слънчевото греене (SRM) и компенсиране удвояването на CO2 би трябвало да са от порядъка на $1 триллион годишно.

По същия начин разходите за методите (CDR) за отстраняване на въглероден диоксид ще трябва да бъдат сравними с разходите за смекчаване на $100 на тон въглероден диоксид.

Тези играчи на масата, които печелят най-много от одобрението на големи, нови и рискови проекти рядко са тези, които рискуват да загубят, ако разходите за тези проекти се окажат много по-високи от очакваното, или ползите далеч по-ниски. Това създава мощен стимул за защитници на новите проекти да принизят рисковете и разходите. Трябва да се борави внимателно в сравненията на разходите и ползите между геоинженерство и варианта за смекчаване на климата. За много вариантите за смекчаване на климата произтечат от значителен промишлено мащабен опит и оценките им обикновено се основават на солидни емпирични данни. Опитите да се установи относително ниска цена на геоинженерството следва да бъдат третирани с повишено внимание.

Финансиране

В този ранен етап от развитието на геоинженерната сфера може да се очаква, че държавни и обществени източници ще поемат голяма част от разходите.

4.9 Заключение

Изглежда че има три различни гледни точки относно потенциалната роля на геоинженерството:

Често съществува предположение, че геоинженерството представлява морален риск, които може да осуети популярността и политическата подкрепа за смекчаване или адаптирането му. Въпреки, че тази перспектива следва да се вземе на сериозно, за сега няма достатъчно емпирични доказателства за това дали перспективата за намеса в климата ще галванизира или подкопае усилията за намаляване на емисиите. Аргументът за морален риск изисква по-нататъшно разследване, за да се установи, колко важен е този въпрос за вземащите решения. Защото геоинженерството може да има неочаквано нежелателни екологични или социални последствия и трябва да се даде приоритет на форми на геоинженерни изследвания, които са капсуловани и обратими. При разглеждане на въпроса за обратимост, потенциала за социално и икономическо “блокиране” на такива технологии също трябва да бъдат взети под внимание.

Различни етични позиции относно геоинженерните изследвания и внедряване са възможни. Утилитарни традиции, които подчертават последствията, най-вероятно са склонни към по-благоприятна позиция, докато деонтологични традиции [деонтологията изучава естеството на дълг и задължение], коeто подчертава морално-вярно поведение, са склонни към по-голям скептицизъм. Тъй като технологиите, участващи в геоинженерството са на такъв ранен етап на развитие и несигурностите са огромни, конвенционалните икономически подходи за анализ на икономическата ефективност вероятно ще дадат подвеждащи резултати. Историята на проекти със сходни характеристики показва, че оценките за разходите в такова състояние на несигурност, почти, със сигурност ще бъдат много оптимистични. Освен това, разходите за разработване и евентуално разполагане на геоинжинерни технологии може да не се окаже основен фактор при определянето на кои от тях (ако има такива) ще са всъщност развити тъй като разходите за влиянието, което те се опитват да избегнат могат да се окажат много големи… “

[Край на цитата взет от следния документ:

http://www.agriculturedefensecoalition.org/...Geoengineering_.pdf]

Следващият цитат е взет от: http://www.agriculturedefensecoalition.org...

Управление на слънчевото греене (SRM):

116A 2011 Geoengineering Scientists Debate Risk of Sun-Blocking....pdf

Здраве и свързаните с него въпроси

Следва да се отбележе, че световното затъмнение и намаляването на достига на пряка слънчева светлина на Земята има сериозни последствия за здравето на всички нас. Посетите Vitamin D част* на този сайт, за да разберете последствията от нашите действия за намаляване на пряката слънчева светлина достигаща до Земята.

[* По-долу е само кратък превод на това, което се съдържа на тази страница:

“Директната слънчева светлина е необходима за живота на Земята включително ползите за здравето от витамин D, получен от слънчевата светлина. Витамин D действа като дисенфектатнт на плесени, мани, вируси, и намалява разпространяването на грипни епидемии. Слънчевата светлина осигурява фотосинтеза необходима за всички растения да растат силни и здрави и да произвеждат хранителни култури. Тя помага и за производството на електрическа енергия посредством слънчеви панели.

Ние вече сме намалили количеството на слънчева светлина достигаща до Земята с редица програми и замърсители. В момента има една малка група от геоинженерни учени, която работи за още по-голямо намаляване на директната слънчева светлина достигаща Земята. Слънцето има голямо влияние и върху океаните, времето и климата ни…

Преди да се разрешат повече експериментални геоинженерни програми да бъдат разгърнати в океаните и атмосферата ни, без общественото съгласие и надзор, ние трябва да се включим в обществен дебат и чуем учените от всички категории, а не само тези, които финансово ще се възползват от схемите за геоинжинерството. (Гледайте клипа по-долу със заглавие “Pilots, Doctors, Scientists Tell the Truth About Chemtreils”.)

Световно управление на Геоинженерството се планира, без участието на обществеността, едновременно от САЩ и британския парламент… Време е да кажем НЕ на всичко това, докато обществото не бъде напълно информирано за последиците от изпълнението на тези схеми.”]

“В допълнение, моля, имайте предвид безбройните текущи предложени геоинженерни схеми вписани под “Управление на слънчевото греене”. Повечето от тях ще доведат до намаляване размера на пряка слънчева светлина достигаща Земята. Огромни са последствията за здравето на човека, дърветата и здравето на растенията (липса на фотосинтеза), океаните, времето, климата, производство на слънчева енергия и производството на земеделски култури. Негативното влияние от замърсяването на въздуха, почвата и водата ще се усеща с години… заедно с киселинните дъждове от изхвърлянити соли, сяра, алуминий, газове и твърди частици в атмосферата.”

Screen Shot 2015-05-16 at 19.32.21
Текст на постера е взет от geoengineeringwatch.org. (Кликнете на смимката, за да я увеличите):

Фактите:

1   Геоинжeнерите са предложили пръскането на 20 тона алуминии в небето, за да рефлектират обратно слънчевата светлина.

2   Виксоки нива на алуминий, барий и стронций са открити в проби на сняг, въздух и вода взети от различни части на света.

3   Метални частици в нано размери, използвани с геоинженерството,  могат да бъдат вдишани или абсорбирани през кожата.

4   Американските военни имат документ наречен “Притежаване на времето до 2025″ и споменават, че са използвали времето като оръжие.

5   Повечето реактивни двигатели днес почти не са в състояние да произвеждат contrails, (contrails означава замърситерни следи и става дума за пътническите самолети).

6   Има повече от 120 активни програми за модифициране на времето в САЩ.

7   20% от слънчевите лъчи вече не достигат до Земята.

8   От 1 – 3 души умират от Алцхаймер (алуминий е допринасящият фактор).

Препоръчвани документални филми: “Holes in Heaven”, “Why in the World are They Spraying”, “What in the World are they Spraying”, “Look Up”, “Skyscratch”.

За повече информация: whyintheworldaretheyspraying.com and globalskywatch.com

Screen Shot 2015-05-16 at 19.38.10

(Кликнете на снимката, за да я видите изцяло. Може да изтеглите постера на новите човешки заболявания, която е извадена от документа по-долу.)

Прочетете документът озаглавен “Наноматериали и наночастици: източници и токсичност” [pdf-ът е на английски] от учените:  Бузea, Пачеко и Роби

Превод на постера:

Болести свързани с излагането на наночастици и кемтреил-геоинжинерство.

Фиг. 7 Схема на човешкия организъм c пътища на излагане на наночастици, засегнати органи, както и свързаните с тях заболявания от епидемиологични, ин виво и ин витро проучвания.

Наночастици интернализирани в клетките

(Превод от лявата страна на човешкото тяло)

Mithocondrion
ядро
цитоплазма
мембрана
липидo мехурче

Поглъщане на наночастици > Стомашно-чревна система (Заболяване на Крон, рак на дебелото черво)

Ортопедично въздействие останки от износване (Автоимунни заболявания, дерматит, уртикария, васкулит)

(Превод на текста от дясната страна на човешкото тяло)

Мозък (Неврологични заболявания: Паркинсон и болестта на Алцхаймер)

Вдишване на наночастички

Дробове (астма, бронхит, емфизем, рак)

Kръвоносна система (Атеросклероза, вазоконстрикция, тромби, високо кръвно налягане)

Cърце (аритмия, сърдечнo заболяване, смърт)

Други органи (заболяване с неизвестна етиология в бъбреците, черния дроб)

Лимфна система (Podoconiosis, сарком на Капоши)

Kожа (Автоимунни заболявания, дерматит)

8-ми април 2009. Асоциирано Прес интервю с научния съветник на президента Обама. Джон Холдрън е интервюиран за неговите възгледи относно геоинженерството.

“Ние трябва да запазим този вариант на масата, защото не разбираме системата достатъчно добре, за да я инженираме. Страничните ефекти не са известни и могат да бъдат по-лоши от първоначалния проблем… и се  признава, че не е решение на целия проблем. Управление на Слънчевото греене се обсъжда. Ние не знаем достатъчно за системата за пренос на топлина в атмосферата, за да предскажем резултати.”

Джон Холдрън още казва, че “Ако сме достатъчно отчаяни може да се наложи да го използваме.” (В асоциация с Woods Hole Research Center) Вижте интервюто по-долу.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГЕОИНЖИНЕРСТВОТО И

НАНО ТЕХНОЛОГИЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ СЛЕДНАЙТЕ ЛИНКОВЕТЕ ПО-ДОЛУ:

http://www.lenntech.com/.../al.htm  – Алуминий и проблемът с него

http://www.lenntech.com/.../aluminum-and-water.htm

http://www.edf.org/.../geoengineering-cure-worse-disease – от Ilissa Ocko, учен, който обяснява елементарно изменението на климата.

Проверете документите на този сайт. http://www.geoengineeringwatch.org/

http://www.geoengineeringwatch.org/.../the-coming-collapse/

Многобройни договори за правата на човека се нарушават от Геоинженерните програми

Орхуската конвенция за достъп до информация, участие на обществеността във вземането на решения и достъп до правосъдие по въпросите на околната среда” [документът е на български] (Europe); 48 страни по споразумението; Тя признава нашият дълг към бъдещите поколения с нейния акцент върху публична отчетност. (Изтеглете Конвенцията на вашия език. Кликнете върху изображението, за да посетите сайта на ООН.)

Screen Shot 2015-05-19 at 17.05.28

Виенската конвенция за защита на озоновия слой” [документът е на руски] и наръчник на Монреалския протокол [документът е на английски]; 196 страни по споразумението; Уместност: Инжектиране на сулфатни или алуминиеви аерозоли в стратосферата се очаква да навреди на озоновия слой.

Конвенция за забрана на оръжията или всякакво друго враждебно използване на техники за модификация на околната среда” [документът е на английски] (или ENMOD, Конвенция модификация на околната среда ); 73 страни по споразумението; Уместност: Забранява умишленото използване на модификация на околната среда на една страна срещу друга за враждебни цели. Тя категорично забранява Времето да се използва за военни цели.

Конвенция за биологичното разнообразие” [документът е на английски]; 193 страни по споразумението; Уместност: Установен е де факто мораториум върху океанското торене. Дискусии са в ход за въздействието на геоинженерството върху биологичното разнообразие.

Конвенция за далечни разстояния трансгранично замърсяване на въздуха” [документът е на английски] (Europe); 53 страни по споразумението; Уместност: трансгранично замърсяване на въздуха на далечни разстояния се определя като човешко въвеждане на вещества или енергия във въздуха, което има вредни ефекти върху човешкото здраве, околната среда, или материалните ценности на друга държава, и за които приносът на отделните източници на емисии или групи от източници, които не могат да бъдат разграничени.

Международна конвенция за икономически, социални и културни права” [документът е на английски]; 160 страни по споразумението; Уместност: Защита на правото на прехрана, здраве и адекватен стандарт на живот в рамките на общия принцип за “прогресивна реализация.”

Рамкова конвенция на Обединените нации по изменение на климата и Протокола от Киото” [документът е на английски, но можете да го изтеглите на руски като посетите сайта на ООН, клекнете снимката по-долу]; 192 страни по споразумението; Уместност: Основният договор за справяне с изменението на климата. Конвенцията установява принципи като общи, но диференцирани отговорности. То също така установява въглеродни кредити чрез механизмите на CDM и механизми на гъвкавост, чиито норми да засегнат доходността на геоинженерството.

Screen Shot 2015-05-19 at 17.27.44

Конвенцията на ООН за морско право” (UNCLOS) [документът е на английски]; 160 страни по споразумението; Уместност: Широко възприета като конституция на океана. Тя е натоварена със задачата да контролира замърсяването на океаните от всякакви източници. Член 195 посочва, че “Страните не трябва да предават преки или косвени вреди или заплахи от една област в друга или трансформират един вид замърсяване в друг.”

Договор за космоса” [документът е на английски]; 99 страни по споразумението; Уместност: Този договор определя небесните ресурси като Световно наследство на човечеството, които да бъдат използвани за мирни цели. Той дава на всички страни правата на консултации с държава, която планира експерименти в космоса.

Кодексът на Нюрнберг“. [документът е на английски]

Директива 2001/42 / ЕО на Европейския парламент и на Съвета” от 27 юни 2001 година. [документът е на английски]

Хартата на основните права на Европейския съюз“.  [документът е на английски]

Колко пъти сте били болни тази зима 2014-2015?

СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ЧЕТИВО

Дневни детокс практики в кемтреилс реалност

1. Топла до гореща, НЕ вряща, лимонова вода поне две чаши на ден. (Пречиства и алкализира кръвта ви, което я прави неподходяща среда за развитие на вируси.) Дозата за жените е сока на 1/2 лимон, за деца съответно по-малко, докато за мъже е 1 лимон.

Начин на приготвяне на топла лимонова вода за един човек.

:-) И дами, не измивайте ръцете си след като сте изцедили лимона. Вместо това разтрийте сока по лицето, врата и ръцете си. Останете с него до пълното му изсъхване, след което поставете някакво натурално масло (НЕ козметичен крем) като: зехтин, сусамово масло, бадемово масло, др. Това евтино, ежедневно третиране на кожата ви ще я изпъне и намали бръчките ви, както и видимо ще намали тъмните петна, които се появяват по кожата с възрастта или от слънцето.

2. Cода за хляб, още известнa като сода бикарбонат, е отлично Detox средство. Аз го използваx, за да излекувам силно раздразнените си очи. Взех 7 супени лъжици, което всъщност е препоръчителната доза за хора, с поставена диагноза рак, с много вода през април 2015 г. На следващия ден се почувствах физически чудеснo така, както никога не съм се чувствала през целия си живот, а моето очно раздразнене изчезна оттогава.

(Моля, направете свое собствено проучване, преди да започнете този курс на лечение.)

3. Съставки за детокс песто:

(Моля забележете: За да извлечете ползите от тази рецепта използвайте само сурови семена и ядки. Известно е, че печените ядки се превръщат в киселинна бързо. Само като информация, трябва да спомена, че киселинната кръв е отлична среда за развитието на вируси, а това не може да стане, когато кръва Ви е алкална.)

Сложете кориандъра или магданоза и ленено масло в блендер и ги смелете, после добавете чесъна, ядките, семената, Dulse и лимоновия сок и мелете, докато сместа се превърне на фина паста. Добавете щипка морска сол на вкус и разбъркайте отново.

За повече информация: http://www.naturalnews.com/...zeolite... [сайтът е на английски]

4.  Отрава от коприва.

Тази билка е много полезна за вашето здраве, дори и да смятате, че сте здрави. Тъй като, на практика, не можете да избегнете химикалите днешно време тя се превръща в много необходима ежедневна напитка. Ползите от нея варират от засилване на имунната система, пречистване на кръвта, намаляване на високо кръвно налягане, помага на бъбреците, намалява кожни заболявания, помага при неврологични заболявания и лечение на болестта на Алцхаймер. Също така е добра за остеоартрит, астма и списъка продължава…

Приготвяне: Доведете водата до кипване (1 чаена чаша на човек), после сложете 2 супени лъжици коприва на човек, сложете капак и оставете да се запари за около 15 минути, изцедете и пийте веднага.

За повече информация посетете: http://www.herballegacy.com/  

5.  Домашна детокс горчица (НЕ гответе съставките на тази рецепта.)

Сложете всичко, дозирано по ваш вкус, в блендер и го смелете, докато стане на каша. (О, и едно последно нещо. Тя може и да не се слага в хладилник … Бях много изненадан да открия това!)

За повече детокс рецепти следвайте линкове:

http://www.healinggrapevine.com/...foods-that-detoxify-and-heal.html

http://tv.naturalsociety.com/neurosurgeon-explains-detox...

[И двата сайта са на английски.]

6      Ginkgo Biloba

Не можете и ден без тази билка. Тя подобрява паметта и концентрацията. Увеличава васкуларното разширение, може да помогне за намаляване увреждането на ретината. Поради макулна деградация може да обърне глухота причинена от намален приток на кръв. Гинко билоба има антиоксидантни способности с подобрения на функциите на тромбоцитите и нервните клетки и притока на кръв към нервната система и мозъка. Той предотвратява образуването на кръвни съсиреци и увеличава притока на кръв към мозъка. Гинко билоба може да помогне за спиране на инсулти от настъпване. Той е ефективен при лечение на акроцианоза, болест на Алцхаймер, мозъчен атеросклероза, мозъчна недостатъчност, Кохлеарна глухота, деменция, депресия, менопауза, периферни и церебралната циркулация стимулация, периферна съдова болест, синдром на Рейно, ретинопатия, старост, краткосрочна загуба на паметта, шум в ушите, съдови заболявания и световъртеж.

Как да се взема?

За да избегнете съставките на капсулните пийте екстракт от гинко.

Следвайте линка за повече информация. http://www.herbwisdom.com/herb-ginkgo-biloba.html

ТРЯБВА  ДА  КАЖЕМ  НЕ  НА  ГЕОИНЖИНЕРСТВОТО  И

ЗАБРАНИМ  ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ  С  КЛИМАТА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ПРИРОДАТА, ОТ КОЯТО НИЕ СМЕ ЧАСТ СЕГА!

carl_sagan_take_action
Превод на снимката:
Всичко останало от което се интересувате няма да се случи, ако не можете да дишате въздуха и да пиете водата. Не губете време. Направете нещо. Вие сте живи по една случайност в абсолютно критичен момент от историята на нашата планета.
~ Карл Сейгън”

[http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan]

Време е да спрем мърчаливо да позволяваме да ни пръскат като насекоми, а вместо това да станем част от процеса за спиране на най-големия геноцид в историята на човечеството.

Кликнете тук, за да подпишете петицията за забрана на геоинженерството в България.

Определението на думата геноцид в Оксфордския речник е “умишленото убийство на голяма група от хора, особено тези на определена нация или етнос.”

Това, на което сме свидетели днес обаче, не е само убийство на една голяма група от хора, от определен народ или етнос. Това е умишлено, тайно планирано и извършено, безразборно убиване на хора, животни и растителност в целия свят. Свидетели сме на систематичното разрушаване на нашата планета без нашето знание и съгласие.

Ерата на конспиративните теории е катигорично приключила. Няма повече теории, а денонощна практика навсякъде по света. Настоящи и бъщещи родители нека да спрем унищожението. Хората по света и самата планета са целта. Нека да оставим един по-добър свят на децата ни.

Кликнете тук, за да подпишете петицията за забрана на геоинженерството в България.

Споделете тази статия с вашите колеги, приятели и семейството сега.

(Обмяна на информация, която ви е била отказана, не е против закона.)

Посещавайте ни често. В следващата статия ще говорим за това, какво можем да направим, за да защитим околната среда в рамките на закона. Тя ще даде историческо обяснение на термините “Гражданскo искане” и “Гражданско неподчинение” и какво всъщност означават те.

Препратка:

/1/ Контрейлс наука – НАУКАТА И ПСЕВДОНАУКАТА ЗА КОНТРЕЙЛС И КЕМТРЕЙЛС. http://contrailscience.com [сайтът е на английски]

/2/ Коалиция за защитаа на земеделието. Защитете правото си да знаете. http://www.agriculturedefensecoalition.org [сайтът е на английски]

/3/ Геоинженерството нарушава вашите права на човека на здравословна околна среда и какво можем да направим! от Рос Питман. http://consciouslifenews.com/geoengineering-violates-human.../ [документът е на английски]

/4/ “Модификацията на времето не е конспиративна теория – Призив за действие (от Кипърската Green Party, ноември 2012)” http://www.enouranois.gr/.../Aerosol geoengineering and...pdfВ този документ под заглавието, “Следващи стъпки, предложени стратегии”, четем: “5. Трябва да се изиска ЗАБРАНА на тестовете на открито.” [документът е на английски, както и всички останали по-надолу]

/5/ Конвенция за достъп до информация, участие на обществеността във вземането на решения и достъп до правосъдие по въпросите на околната среда, приета в Орхус, Дания на 25 юни 1998 г., http://www.unece.org/fileadmin/DAM/env/pp/documents/cep43e.pdf

* * *

За тези от вас, в репродуктивна възраст изтеглете книгата ми, “Как да се предпазите от непланирана бременност всеки път, когато правите любов – Без да употребявате противозачатъчни медикаменти”, винаги безплатно от този сайт. (Кликнете изображението на книгата.) Моля, споделете книгата с децата си на подходяща възраст. Не позволявайте на непланирана бременност, поради невежество, да управлява живота ви!

Нашата цел е да направим непланирана бременност, поради невежество, невъзможно.

Описаните методи са древни, не медикаментни, не токсични, както и някои добре познати метода на здравия разум. Те работят изключително добре, всеки път, когато сa комбинирани с лична отговорност и уважение един към друг. Интересен и много полезен е методът SymptoTerm. Това е арр, който изпраща данни до мобилния ви телефон, следейки най-плодовитите ви дни, за да можете да ги избегнете или да планирате кога да станете родители. За повече информация посетете тази страница.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!