Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Япония плаща по 100 000 йени на заселниците на тези острови

Япония плаща по 100 000 йени на заселниците на тези острови

Япония с уникален проект, плаща по 100 000 йени на чужденци, за да живеят на вулканични острови

Ако ви е омръзнала България, или искате да се насладите на живота в някой по-екзотичен край на света, Япония може да се окаже вашето място. Страната на изгряващото слънце предлага по 100 000 йени на всеки чужденец, който реши да се засели на три от островите й.

Офертата наистина е примамлива, тъй като властите в префектура Кагошима искат да увеличат популацията на островите Такешима, Йоджима и Курошима. И за чужденците, които искат да се преместят тук, се предлагат наистина уникални условия на живот.

Какво всъщност включва предложението?

Еднократно финансиране за пътните разходи в размер на 107 000 йени. Три поредни години, новите жители ще получават помощ в размер на 85 000 йени за строежа на нови къщи, ако живеят сами и по 100 000, ако са с партньор.

Властите на островите в Япония плащат още по 20 000 йени за всяко дете. Също така, новите заселници получават и по едно теленце, или парична

помощ от 550 000 йени вместо него, в случай, че решат да не се занимават с отглеждане на животни. Осигурени са и помощи за всяко дете, което се роди на острова, като сумите започват от 20 000 йени, и по 10 000 за всяко следващо дете, пише сайтът en .rocketnews24.com, позовавайки се на японския сайт mishimamura.com.

За да стимулират развитието на икономиката в района, властите осигуряват още финансова помощ за образованието на децата, както и помощ при започване на работа. Но местните обитатели трябва да изберат само сред вече определените опции—земеделие, отглеждане на едър рогат добитък, работа в горско стопанство или риболов.

Интересното е, че от префектурата са готови да поемат частично дори разходите за романтични срещи, само и само обитателите на острова да се задомят и да създадат семейства.

Властите максимално са намалили наемите на жилищата в района, като месечната сума е само 18 000 йени. Има само две условия, за да можете да се преместите там: Първо — да не сте на повече от 55 години и второ—островът не трябва да се възприема като курорт, а всеки обитател е задължен започне работа в една от предлаганите сфери на трудова заетост.

Всичко това ви звучи твърде перфектно?

Да, има защо да се притеснявате. И трите острова се намират в силно вулканичен район, а точно в провинция Кюшу се намира вулканът Асо (1.592 метра), който е най-активния в Япония.

Ако това малко неудобство не ви смущава, значи това място е идеално за вас. И още нещо—тук живеят най-известните столетници в света и продължителността на живота на островите е често над 100 години. /razkritia.com/

Полша иска да приема само бежанци, изповядващи християнство

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!