Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! Спешно до всички родители! Не купувайте това лекарство за кашлица за децата!

Изпълнителната агенция по лекарствата разпореди спешното блокиране и изтегляне от страната на лекарство против кашлица при децата, предаде "Фрамар".

Директорът на ИАЛ доц. Асена Стоименова е разписала и изпратила заповед до фармацевтичната компания - притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт ACC Kid, за блокиране и изтегляне на наличните в страната количества от лекарствения продукт ACC Kid 20 mg/ ml powder for oral solution, с парт. № DF2413.

"Причината за разпореждането е несъответствие с изискванията, които се отнасят към риска за здравето, съгласно "Класификация на степента на риска за здравето, дължащ се на лекарствени продукти, несъответстващи на изискванията за качество", уточняват от агенцията.

Констатирани са основно отклонения в спецификацията по показателите „Количество“ и „Количество на консерванта“, установени по

време на текущо изпитване за стабилност на лекарствения продукт.

Лекарството втечнява и улеснява отхрачването на бронхиалния секрет при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много гъст и жилав секрет. /petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!