Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГМО домат уби човек

ГМО домат

Употребата на ГМО продукти има фатален край. Първата официална жертва в ЕС е в Испания. Лекари и учени от областта на медицината потвърдиха официално първия смъртен случай на човек, след приемане на храна, която е генно модифицирана. Жертвата е испанец на 31 години, който почина в Мадридската болница "Карлос III", след като ял ГМО домати.

Случаят е от началото на януари 2015 г. Според регламент на Европейския съюз всяка държава трябва сама да реши дали на територията й могат да се внасят гено-модифицирани храни и фуражи. 

Учените са категорични, че причината за смъртта намладия мъж е анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция. Всички лекарства, използвани за спасяването на младия мъж се оказали напълно неефективни. Рамос работел като чиновник в склад, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. 

Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава. Мъжът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало.

Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата. Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата направили много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. 

Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, погълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му, съобщава Канал 3. Към момента в света се отглежда ГМО царевица, соя, домати, картофи, патладжан, ориз, памук, захарно цвекло, пъпеши, сладък пипер, тютюн, пшеница и др. /blitz.bg/

Учени, открили че ГМО крие опасности за здравето, уволнени, екипът им разпуснат

Как ни унищожават II - ГМО

Скритата връзка между ГМО-храни и рак

ГМО, или кръст на потомството

Истината за ГМО храните: Водят до тумори и рак

Защо са вредни ГМО?

За пореден път – уволнени журналисти заради филм срещу ГМО храните и „Монсанто“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!