Гений създаде двигател с вода! Пратиха го в затвора заради откритието...

Пол Пентън
Американец създаде двигател с вода, пратиха го в затвора заради откритието

Пол Пентън създаде двигател с вода преди няколко години и имаше шанса да промени коренно хода на човешката история. Световните корпорации обаче решиха, че нещата трябва да се случат другояче и го затвориха първо в клиника за душевноболни, а после и в затвор.

Пол Пентън създава двигател, който работи на вода и по-точно използва 80 процента вода. Неговото изобретение работи перфектно и бързо става изключително търсено в определени кръгове.

Много петролни компании му предлагат пари, за да откупят откритието. Пол обаче отказва на всички. Идеята му е сам да пусне в производство патента си, а и го е създал, за да защити природата.

В резултат на отказа си, Пентън на няколко пъти е привикван в съда, където се обсъжда въпросът, дали е психически нормален. Психическото му здраве е поставено под въпрос и дори е хоспитализиран. Според адвокатите на компаниите, той не е бил наред, само защото отказвал да приеме огромните суми пари, които му предлагали световните компании.

двигател с вода

А те били наистина астрономически.

В крайна сметка опитите на Пол да патентова сам своя двигател с вода били обречени на провал. След серия дела, той е пратен в психиатрична клиника, където е държан принудително, докато не се съгласява да подпише споразумение, че се отказва от правата върху изобретението си и продава патента.

Малко след това е пратен и в затвор, където остава с години.

Пентън знаел, че никога няма да успее да комерсиализира идеята си, така че решил да остави видеозапис със своя двигател с вода.

В клипчето той обяснява подробно, как може да се направи двигател, който да работи с вода и как всъщност функционира изобретението. Стартът е даден, а дали други ще се заемат да превърнат мечтата му в достъпна за всички реалност, предстои да видим. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!