Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Паметникът на цар Самуил в американо-сатанински стил?

Паметника на цар Самуил в София - Сатанинския кон от летището в Денвър, САЩ
Паметника на цар Самуил в София - Сатанинския кон от летището в Денвър, САЩ

Очите на паметника на цар Самуил снощи светнаха в столицата

Очите на новооткрития паметник на Самуил, които в последните дни разгорещиха страстите светнаха снощи. Около 21 часа много хора се стекоха да видят необичайния ефект със светещите очи на българския цар, овековечен от скулптора Александър Хайтов.

Мненията на дошлите да

се запознаят с интересния ефект, който до сега не е правен никъде по света са много противоречиви. Някои споделиха, че очите светят доста страшно, а на други им се вижда великолепно и похвалиха майстора, който извая паметника.

Вчера скулпторът Хайтов обясни, че е търсил премерен ефект в погледа на Самуил, нощем, когато е запалено осветлението и е насочено срещу паметника, очите призрачно фосфорицират. Резултатът, който търси Хайтов е те да изглеждат, като живи.

Самият паметник породи много противоречиви реакции в последните дни. Противниците му твърдят, че не е естетически издържан, а други пък смятат, че въобще няма място в София. Заместник кмета на столицата по култура Тодор Чобанов остро се възпротиви срещу идеята на Александър Хайтов очите на Самуил да светят. Скандалният професор Вучков нарече паметника „ядрен вампир“.

Монумента бе защитен от професорите Божидар Димитров и Георги Близнашки.

Според последните новини , очите на Самуил няма да се вадят. Комисия от специалисти към Министерството на културата ще реши, след обсъждане дали светодиодите, поставени в нарочно направените кухини в близост до очите на Самуил да бъдат оставени да излъчват светлина вечер или да бъдат прекъснати, съобщи вестник „24 часа“. Ако комисията реши , че очите на българския владетел не трябва да светят ще се прекъсне един кабел.

Представяме ви вица, който се роди вчера по повод разразилите се спорове.

Какво ще каже актьорът Стефан Данаилов, когато се спре пред монумента на Самуил ? – Ти знаеш ли, че имаш страшни очи!... /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!