Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божествена комедия – ад, рай и време за чистилище

Игнатиево, Гърмен

Телевизията и информационните сайтове се превърнаха в цигански сапунен сериал. Репортери хвърчат от Игнатиево до Гърмен и обратното. Не че само там има цигани, просто днес са на дневен ред. Едните са богати джебчии, другите – бедни обирджии. Щастието и нещастието да се родиш циганин на различни места в милата България.

Разликите и приликите са очевидни. Едните живеят в архитектурни съоръжения, служещи им за дом и приличащи на нещо средно между Тадж Махал и Лувъра, а другите живеят в схлупени катакомби, коя от коя по-паянтова.

Едните карат джипове и лимузини за няколко хиляди долара, другите като Ахил и Хектор се придвижват със съвременните колесници, а именно каруца плюс измъчен кон или магаре. Едните са цигани и другите са цигани. Едните са незаконно построили къщите си и другите също незаконно са ги построили. Едните са нахални, другите – също. И в двете населени места си знаят правата, без да си имат и хал хабер от задълженията си.

По мое мнение и на двете места са расисти, но тък като едните живеят охолно, по-рядко се сещат колко всъщност мразят българите… поне дотолкова, че да ги оберат.

Основното препитание и на едните, и на другите е кражбата. Тези от Игнатиево имат бързите пръсти на Ференц Лист и хладнокръвието на стража на Ювентус Буфон. Целят се в моловете и скъпите магазини, както фанатиците от Ал Кайда в Пентагона и Световния търговски център. Плащат данък спокойствие на охраната на моловете в размер на забележете 2000 лева + 10 000 на шефа на охраната месечно. Умът не ми го побира как след целия този рушвет им остават пари за палати и лимузини?

Хиляди пъти съм си мечтал да развия собствен бизнес, но това ме амбицира отново. Възможно е на върха на пирамидата да са българи, на които пък циганите се отчитат. Е това са много пари!

Ще си кажете, е да бе, в цял свят го има. Сигурно! Не сме открили ние топлата вода. В последно време всичко тук идва със закъснение, но най-скандалното в случая е фактът, че тези хора са социално слаби. Да бе, за същите говоря – циганите от Игнатиево с имоти и коли за милиони левове, които получават социални помощи. Няма майтап. Редят и си взимат стотиците левове, което вероятно не покрива и седмичната доза гориво на една от колите им. Източват системата,а нуждаещите се какво правят? Ами духат го! Незаконни къщи, не, къщи-дворци от приказките на Шехерезада, източване на социални помощи и арогантност.

Една циганка се появи в телевизора ми и заяви, че на мъжа и му трябва нов джип и трябва да раздвижи чевръстите си пръсти. МВР спи, за пореден път, НАП спи, някой им плаща да спят, да мълчат, а пръстите да действат.

В Гърмен пък цари селската кражба, другата реалност, другата България, тероризирана от тъмните представители на националната фауна. И пак незаконни, пак мразещи, пак живеещи за чужда сметка, на чужд гръб.

България е циганският рай на земята. По-малки социални, но пълна безнаказаност и… неограничени възможности. Циганската Америка, циганската мечта. Който и да я е създал, е време да я разрушим заедно, да сме равноправни – и българи, и цигани! Пушката гръмна, България не спи. Надежда има. Всичко е в нашите ръце! /delo.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!