Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росен Плевнелиев: Върховенството на закона ще ни замени липсата на газ и петрол - Борисов: "Южен поток" не е прекратен

Президентът очаква конкретни резултати от амбициозната програма на правителството за реформи

Плевнелиев, Борисов

Борисов: "Южен поток" не е прекратен
От българска страна не сме спрели нито комуникацията, нито нормалните отношения, които имаме с Русия, заяви премиерът Бойко Борисов в сряда по време на блиц парламентарния контрол. "Факт е, че те казаха, че "Южен поток" е прекратен. Факт е обаче, че месеци наред минаха и не само, че не е прекратен, но и тези, които са от Бургас, наблюдават как се теглят тръби и се строи извън морската ни зона", поясни той. "Нито те

(руснаците-бел.ред.), нито ние сме прекратили проекта "Южен поток", чакаме по-добри времена и по-добра възможност за газовия хъб." /mediapool.bg/

Какво трябва да се направи веднага, за да се почувстват българите богати и щастливи разкри днес президентът Росен Плевнелиев, който участва в „Канев Център“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“ по инициативата „Диалог с гражданите“ на Европейската комисия.

„По света има само два вида богати държави – едните, които имат газ и петрол и другите, които имат работещи институции. Ние, българите, нямаме газ и петрол, следователно, ако искаме да сме богати, трябва да гарантираме върховенството на закона. Трябва да си даваме сметка, че независимо дали Германия, Австрия или Дания нямат газ или петрол, те са толкова модерни и развити, защото там има върховенство на закона и работещи институции”, каза президентът.

Той оцени положително направеното от държавата ни през годините на прехода. „Българите постигнахме немалко в годините на прехода – млада демокрация стартирала преди 25 години, от планова икономика към либерална, отворена към света икономика. Решението е много просто –върховенство на закона и работещи институции”, заяви Плевнелиев. 

По думите му, гражданите на България посочват проблемите и начина, по който институциите функционират или не. 

„В парламента днес се водят много дебати. Радвам се че българското правителство днес е задало амбициозна програма за реформи. Очаквам конкретни резултати. За първи път виждам,е че в сферата на върховенството на закона, има много амбициозна заявка за реформи. За първи път в годините на прехода виждаме ясно политическо желание с конституционно мнозинство в българския парламент. За първи път виждаме и огромното желание системата да се подобри от долу нагоре”, допълни Плевнелиев. /БЛИЦ/

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Georg Georgiev:

1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „ Социалисти”

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!