Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Белград: Саркози да строи бежански лагери във Франция, а не в България и Сърбия

Предложението на бившия френски президент Никола Саркози в България или Сърбия да бъдат изградени приемни центрове за бежанци, където мигрантите да бъдат настанявани преди влизането им в страните от Европейския съюз /ЕС/ срещна съпротивата на бившия директор на Агенция по военно разузнаване в Белград Момир Стоянович.

Само преди няколко седмици Стоянович, който е в ръководството на Сръбската народна партия шокира обществеността с информацията, че ЕС иска Сърбия да построи бежански град за 400 000 души. Много бързо обаче редица официални лица в Белград опровергаха тази новина.

„Изказването на Саркози потвърждава моите данни, но това предложение е неприемливо за Сърбия. Предлагам на Никола Саркози тези лагери да бъдат изградени във Франция или в някоя друга икономически по-силна страна от евросъюза“, каза Стоянович.

Според него, ако Сърбия бъде накарана да построи тези центрове, никой не може да гарантира, че след това ЕС ще приеме тези бежанци.

„Страхувам се, че в крайна сметка голяма част от тях ще останат в Сърбия, освен това няма да може да издържим икономически на този товар“, казв още бившият разузнавач и попита: Но, защо тези центрове да бъдат в България и Сърбия, а не в Турция, която граничи с Ирак и Сирия, или пък в Гърция! /БГНЕС /bultimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!