Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как с pH тест да проверим дали сме здрави, болните от рак са с рН 4.5

Нивата на pH в органзима често показват дали някъде не грешим в своя начин на живот и имаме ли проблем някъде в тялото.

Вече не е тайна, че именно алкално-кисленинният баланс предопределя доста болестни състояния. рН на слюнката може да покаже това. Тя съответства на извънклетъчната течност. Хартиеният тест за рН, направен със слюнка и лакмус, е доста красноречив. Изследвания показват например, че рН на слюнката на здрав човек е леко в алкалния спектър между 7.5 и 7.1. Болшинството от хората обаче, които се замерват, влизат в цвета на зелено-жълти – рН 6.5 или по-ниска. Пациентите с рак обикновено са яркожълти, т.е. с рН 4.5, особено когато заболяването е в последната си фаза.

Как да използвате вашата рН хартия, за да получите най-добър резултат? За този прост тест ви трябва само руло проверочна хартия (за предпочитане е рНидрион хартия), пластмасова лъжичка и прясна слюнка. Лентите с 6.0-8.0 рН са най-подходящи за проверка на слюнката. рН на слюнката на здравите хора, които се стремят да станат по-алкални, е в тези рамки. Хартиената лента е рН чувствителна и е с цветен код, който показва нивото на равновесието на рН във вашето тяло.

За да направите теста, е необходимо:

-не яжте, не пийте и не си мийте зъбите 30 мин. преди теста; -преглътнете няколко пъти, за да си прочистите устата и да предизвикате отделянето на нова слюнка; -изплюйте малко слюнка в пластмасовата лъжичка; -НЕ допирайте рН хартията до езика си, защото в нея има химикали. -Откъснете 3-4 см от хартиената лента, потопете я в слюнката и сравнете цвета й с цветовата таблица върху рулото рН хартия.

Колкото стойността на Вашето рН е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване.

Проверявайте и записвайте своето рН в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, следобед и вечер, преди лягане. Така ще видите как се променя кривата на вашата рН. По принцип в слюнката има повече киселина отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето и е доста добър показател за състоянието на организма. Тя показва какво се задържа в нашето тяло. Оптималната рН на слюнката е над 7. Ако вашият показател постоянно е под 6.8, значи е възможно алкалните ви резерви да са недостатъчни. След хранене рН на слюнката трябва да се покачи на 7.8 или повече. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий, и няма да усвои храната както трябва. Това се случи и когато ядем повече готвено отколкото сурови храни. Продължителното отклонение от нормалното рН предизвиква заболяване. Ако през целия ден рН на слюнката ви е между 6.8 и 7.2+, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето. Ако рано сутрин рН на слюнката е над 6.8, значи много от здравните ви оплаквания изчезват./ viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!