Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова теория! Заболяването се дава, когато човек греши: Ако имате главоболие – упражнили сте психологически натиск върху някого, язвите на стомаха са свързани със сарказма, болните зъби – много критикувате

Заболяването се дава, когато човек греши

Понякога се е вярвало, че болестта – това е разговор между Бога и човека. Заболяването се дава, когато човек греши, без да обръща внимание на законите на космоса, на Божите закони. Можете да намерите източника на заболяването си, да се излекувате, а след това да се опитате да живеете правилно, за да не боледувате.

Търсенето на причините включва няколко различни техники. Когато човек знае за какво се дава конкретно заболяване, обхватът на търсене се стеснява значително, а ако причината е неизвестна, първото, което трябва да се направи, е да си спомните и внимателно да анализирате всички събития, които са се случили с вас в деня, преди да се появят първите признаци на болка или заболяване. Става дума за това, че според природните закони наказанието застига човек в рамките на ден след нарушение на закона.

Пример: В пет часа вечерта се възпалява гърлото ви.

Метод 1: Трябва да се търсят някакви конфликти с хора, които са станали предишната вечер. Спомнете си кой ви е бил обиден, недоволен от нещо, възмутен, с кого на енергийно ниво сте водили борба.

Метод 2: Ако нищо не откриете, можете да опитате следната техника: Седнете сам в стаята, в спокойно състояние и мислено извикайте образите на всички хора, с които сте се сблъсквали преди едно денонощие. Всеки питайте мислено: “Заради теб ли е болестта?”. Обикновено се случва така, че човекът, от когото сте получили наказанието, ще изглежда по-ярко, отколкото останалите образи. После го попитайте от какво е обиден, какво е неговото искане. Ако той не реагира, опитайте се да си спомните собственото нарушение.

Метод 3: Да предположим, че не можете да намерите причината. Можете мислено да се обърнете към своите сили и да помолите да ви покажат причината насън. В съня ще се озовете в ситуация, подобна на тази, която е предизвикала заболяването, но там нарушението на закона ще се види по-ясно.

Метод 4: Това е един от основните методи, построен според закона на подобието. Много често се случва болестта по своята форма, външен вид, естество на болката, мястото и на тялото, да наподобява нашето нарушение.

Ако имате главоболие, тогава обърнете внимание на характера на болката. Много често тя е стягаща, а това може да се дължи на факта, че има някой, върху когото сте упражнили психологически натиск. Ако сърцето ви започне да бие ускорено, тогава най-вероятно сте “ужилили някого в сърцето.”

Язвите на стомаха и червата са пряко свързани със сарказъм в общуването.

Болки в зъбите са свързани с критика, която може да се представи образно сякаш ухапваме някой. Когато имате болки в гърлото и имате кашлица, тя често изглежда като лай, а нима не прилича на лай енергията, с която ние осъждаме своите роднини и приятели, ако спорим за нещо или искаме да докажем? Има и израз, който описва това поведение: “Джавкат се като кучета.”

Има и още един ключ за откриване на причините за болестта, също изграден по закона на подобието. У някой се разболяват коленните стави. Поставя се ключовият въпрос “Какво тази болка пречи на човек да прави”? Отговорът е – не му позволява да ходи и да бъде гъвкав. Значи самият той не позволява на някой да върви по своя път и да бъде гъвкав, т.е. свободен в своите желания, решения, избор.

На физическо ниво се връща при нас това, което правим на хората психологически и енергийно. Следващият случай се разглежда като пример в лечебната практика, когато съпруг поучава жена си как да действа в различни ситуации. Тези поучения имали категоричен, авторитарен характер, съпругът бил абсолютно уверен в правотата си и изпитвал от това гордост. Съпругата, доверявайки се на авторитета на съпруга си, отначало се опитва да прави това, което и казвал той, но след това разбрала, че не отговаря на нейната природа, възмутила се, отхвърлила поуките му и започнала да се държи по свой собствен начин. Точно по времето, когато тя започнала да протестира, у мъжа заболяват коленете (полиартрит).

Друг пример: идва да се лекува жена, която започнала да изпитва силно дразнене на кожата в областта на слабините. Поставя се въпрос: “Какво това нещо й пречи да прави”. Пречи й да прави любов. Значи тя не позволява на някой да прави любов? Не толкова буквално. Нека се опитаме да разширим въпроса – това нещо по някакъв начин й пречи да бъде жена. Значи тя пречи на някого по подобен начин. Скоро след по-нататъшен разговор се оказва, че съпругът й при общуване с нея показал качества, които не могат да се считат за мъжки, достойни за рицар. Поведението му не съответствало на нейната идея за това какъв трябва да бъде един мъж, и тя се обиждала, ядосвала, мислите й имали презрителен характер: Това не е поведение на истински мъж… Това не е мъж”. Съпругът й почувствал тази енергия и на свой ред се обидил, което и причинило болестта на жена – има нарушение на естествения закон – нападение с презрение.

Възниква въпросът “Защо не е болен съпругът?”. Ние не знаем дали той е нарушил природните закони със своите действия. Жената се извини в астрала и ден след това възпалението изчезна.

Метод 5: Можете да помолите силите си да ви заведат при хора, които имат същото нарушение като вашето. Отстрани нарушенията се виждат по-лесно, очевидни са, особено ако са насочени към вас. Помолете да се срещнете с такива хора в рамките на определен период от време, като например една седмица. Тази седмица трябва да бъдете много внимателни към всичко, което се случва наоколо. Всяко събитие може да е знак, насочване. Ако обаче в дневния шум и суета сте забравили, седнете вечер преди сън и анализирайте целия ден – дали някой е имал поведение, подобно на вашето.

Метод 6: Той се използва при хронични болести, причината за които хората не могат да намерят в себе си. Помолете вашите сили леко да изострят болестта веднага след или дори по време на ситуация, в която нарушавате закона.

Да предположим, че имате язва на стомаха. Тя ту се усеща, ту не се усеща. Това зависи от поведението и храната. Една седмица спазвайте необходимата диета, за да няма дразнители. Активно и свободно общувайте с хората, нека вашата ирония, сарказъм, язвителност се проявяват с цялата си сила. Там, където се появи болка в стомаха – там е вашето нарушение на законите. /viaranews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!