Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Луканов бил жив, пластичният му хирург – убит

Станко Тодоров, Андрей Луканов и Жельо Желев в пленарната зала на Великото народно събрание
Станко Тодоров, Андрей Луканов и Жельо Желев в пленарната зала на Великото народно събрание | Източник: Prehoda.bg

Плевенският съдебен заседател Михаил Михайлов заяви, че ако вътрешният министър му заведе дело за клевета, ще иска ексхумация, за да видела световната общественост какво са ни заблудили и какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в така наречения трап, гроб на бившия министър-председател на България, разстреляният Андрей Луканов.

На вчерашните дебати в парламента във връзка с вота на недоверие към правителството, вътрешният министър се закани, че ще съди трима души за клевета – немският журналист Юрген Рот, плевенският съдебен заседател Михаил Михайлов и Волен Сидеров

В отговор Михаил Михайлов заявява: “От какво да се притеснявам, вече няма нищо притеснително. Аз ще предявя в другиден едно обвинение по член 95 и 96 от Наказателния кодекс за това, че служи в интерес на друга държава и разрушава държавния и обществен строй.

Той е ръководител на преврата срещу Виденов, заедно с Първанов, Кольо Добрев и Георги Пирински. Това е станало пред очите ми. Няма буква – не дума, буква, която съм преувеличил.

След като иска да води дело срещу мен, аз ще поискам следното нещо: първо, на детектор на лъжата – мен, него и останалите, които са още живи, за мой късмет, с които сме участвали в аферата Акрам на плевенска територия и с които сме изнесли парите и сме ги внесли в сградата на общинския съвет на БСП, те са тук; второ, ексхумация, да види световната общественост какво са ни заблудили и какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в така наречения трап, гроб на Луканов.

Там ли е Луканов или къде е Луканов сега в момента?”.

На въпрос на Дарик радио: “Твърдите, че Андрей Луканов е жив?”, Михайлов отговаря: “Андрей Луканов е жив! След пластична операция, направена тук, в Плевен. Човекът, който е направил пластичната операция, го ликвидираха.”

И заключава, че ако генерал Илия Илиев си отворел устата, нещата в България щяли да станат страшни.

Всъщност, вътрешният министър Румен Петков дава на съд за клевета Михаил Михайлов заради скандално интервю.

Михаил Михайлов, съдебен заседател в Плевен твърди, че Румен Петков е дал старт на грабежа на банките у нас.

-Г-н Михайлов, разкажете като пряк свидетел каква беше ролята на сегашния МВР-шеф Румен Петков в т.нар. афера “Акрам”?

– Нещата започват и преминават през директора на “Пощенска банка” Александър Митев, който е син на бившия шеф на стопанска милиция в Плевен. Аферата Акрам” е планирана от Андрей Луканов и е свързана с началото на източването на парите на банките. Изпълнител на операцията е Румен Петков, който обича да нарича Луканов “Вуйчата”. Участници са Джамал Абдуладем Абдуладе- курсант от Палестина във военното училище в Шумен, готвен за десантчик, който получава българско име по указание на Луканов и става Ангел Радославов Златанов – Акрам, женен за българка.

Под негов контрол са фирмите “Акрам Къмпани”, “Пирамида”, “Вавилон”, “Шанс 58?, “Марка Комерс” и т.н. Други участници са Стефан Косев – най-младият член на БСП от Дряново, убит на връщане от Украйна, Володя Цветанов – брат на Румен Петков, сега зам.-командващ военновъздушните сили на България. Той ръководи цялата операция.

Тук са и Бойко Великов – лидер на БСП във В. Търново, сега председател на комисията “антимафия” в НС, Ивелин Николов – член на изпълнителното бюро и член на ВС на БСП, ген. Илия Илиев – бившият главсек на МВР, по това време студент във Великотърновския университет. Сред участниците са и Димитър Калчев – бивш кмет на Русе и министър в кабинета на Сакскобурготски, Румен Стоманярски – бивш кмет на Враца, който бе убит, Александър Митев – директор на банката, в момента директор на Токуда банк.

На 23.06.1993 г., на рождения ден на Румен Петков, в Плевен с червена “Нива” с великотърновска регистрация пристигнаха Стефан Косев, Бойко Великов и Ивелин Николов. Аз бях изпратен от Румен Петков в кафе “Белите ружи”, където се осъществи срещата, с необходимите документи за източване на “Пощенска банка”, които след това предадох на шефа й Александър Митев в присъствието на неговата съпруга Нина. След оформянето на документите парите бяха натоварени в мерцедес с регистрационен номер ЕН 1797 ВК.

Купюрите бяха от по 50 неденоминирани лева, пълен багажник, милиони. В разтоварването на парите освен мен участваха и о.з. Георги Христов, бивш началник на военния отдел, сега в ОбС на БСП, Румяна Начева, финансист на БСП, Васил Банчев, Пламен Лаков и касиерът Крум Стаменов.

– Като какъв сте били в центъра на събитията?

– По това време аз отговарях за партийната организация в кв. “Сторгозия”. Бях политически офицер от армията. Член съм на централния съвет и на председател на БАС (Български антифашистки съюз), по това време бях сътрудник към политическия съвет на БСП.

– Къде отидоха парите от източената Пощенска банка?

– Парите бяха дадени на разположение на Луканов и, разбира се, на БСП. С тях основно се финансираше предизборната кампания в 15-и многомандатен Плевенски район за купуване на гласове. И за подготовката и провеждането на вътрешнопартийния преврат срещу Виденов.

– По каква причина са прекратени делата срещу тогавашния плевенски кмет Петков?

– Той бе определен от Луканов за негов наследник. Ръководеше банковите афери, вътрешнопартийния държавен преврат през 1997 г. В щаба на Петков участваха Георги Пирински, министър на външните работи, Николай Добрев, министър на вътрешните работи, Георги Първанов, председател на ВС на БСП.

– Кой в държавата стои зад МВР-шефа?

– Започва се от тримата главни прокурори – Иван Татарчев, Никола Филчев и Борис Велчев. Помагат му Михаил Дойчев, зав. отдел Върховна касационна прокуратура, Мария Борисова – прокурор от ВКП, Евелина Попова – окръжен прокурор-Плевен и член на ВСС, Валери Мирчев – следовател от Окръжна следствена служба-Плевен, Ивайло Ангелов прокурор от града, Снежана Георгиева, обвинител в родния град на Петков, Венцислава Кулева, районен прокурор в Ловеч, която прекрати дело срещу Глъвъта, Володя Цветанов- брат на Румен Петков, Георги Петканов – бивш министър на правосъдието.

– Конкретно в МВР кой прави “чадър” над беззаконията на министъра?

– Веднага се сещам за Милчо Бобевски, Славчо Савов, Илия Илиев и Бисер Иванов – това са бивши началници на РДВР-Плевен. Полк. Мирослав Николов, шеф на БОП и авиоинжинерът Цонко Киров, сегашен зам.-министър на МВР, приятел на Петков.

– Има ли той подръжници сред народните представители?

– Разбира се, такива са проф. Анелия Мингова, Венцислав Върбанов, Радослав Илиевски, Васил Антонов, Борислав Ралчев. И не само те.

– Знаете ли кои осигуряват финансово БСП?

– Богдан Николов, президент на федерацията по мотоциклетизъм, Петьо Пенков – шеф на масоните, бивш член на БСП-Плевен, Александър Митев, Петко Кръстев – гл. секретар на БНБ, Никола Цветанов Мошев – ОББ-Плевен, Гриша Ганчев, Румен Стоманярски, Димитър Калчев.

– В предварителния разговор споменахте името на настоящия финансов министър Пламен Орешарски ?

– Да, става дума за източени 9 милиона лева от ОББ-Плевен, дадени на Васил Божков. При тази афера са използвани фалшиви документи. Участие има и Пламен Орешарски. Образувано бе дело от общ характер 1276 от 2000 г. на Плевенския районен съд, като осъден за далаверата бе единствено Иван Лаков, зам.-директор на банката.

– Как се прикриват делата срещу тогавашния кмет на Плевен Петков?

– На 27.01.1999 г. бе образувано предварително производство по следствено дело 251/97 г. на Окръжна следствена служба за престъпление на Р. Петков по чл. 282, ал. 2 от НК за използване на служебно положение. По това и по другите дела всички прокурори, съдии и следователи си правят отвод, не желаят да движат делата му. Изпращат делото в Ловеч на зам. районния прокурор Венцислава Кулева, наблюдаващ прокурор от ВКП Михаил Дойчев и Мария Борисова – прокурор от ВКП. В резултат на което Кулева на основание чл. 21, ал. 1 от НПК прекратява делото. Същото става и с другите дела.

– Каква е съдбата на хората, помогнали на Глъвъта да отърве решетките?

– Ивайло Ангелов става зам. районен прокурор в Плевен, Валери Мирчев – тогавашният следовател, покрил делата, става зам. окръжен прокурор на Плевен. Същият сега разследва пожара край Червен бряг на влака София-Кардам. Снежана Георгиева пък става зам. окръжен прокурор в Плевен, Илия Илиев – от шеф на РДВР става главен секретар на МВР.

Тези, които стават неудобни, общо 13 души, са убити. Досега нито едно убийство в Плевен не е разкрито благодарение на Илия Илиев.

– За какво точно е било образувано едно от четирите дела срещу Петков – това за хулиганство?

– В пияно състояние той взима ключовете на полицейската кола и така осуетява арестуването на Богдан Николов и неговите сътрудници, който са имали нелегален бизнес с крадени коли. Това става във вилата на фондация “Кайлъка”, бившата вила на Андрей Луканов, сега собственост на Богдан Николов. Всичко това става, докато Петков е кмет на Плевен – 1997-1998 г., през третата година от мандата му.

– Припомнете ни историята с публичната “изява” на МВР-шефа в градския фонтан на Плевен?

– За неговия алкохолизъм знаят всичките му съпартийци, аз също съм го виждал в това състояние. Съзнателно тогава го изведоха от сградата на интерхотел “Ростов”. Имало е подготвени апарати и камери, които са го заснели как пикае, но след това лентата се изземва от фотографите и тези материали се унищожават. Петков ползва шадравана по този начин и като председател на ОбС, и като кмет. Прави го и в механи, в ресторанти, на “Беклемето” в Троян също. Той вилнееше най-много тогава, когато беше кмет на града.

– Казахте, че той ли е наследникът на империята на Андрей Луканов…

– Да. Чрез указания на Луканов той разиграва няколко неща в Плевен – създаването на удобна опозиция, банковото дело е следващият момент, подготовката на кадри в различни области на местно и национално равнище, разцеплението в БСП. Според мен Луканов е жив и Румен Петков разработи сценария за неговото т. нар. убийство.

Предлагам да се изиска касетката от БНТ за погребението и там ще чуем какво казва посланикът на Русия в България Александър Авдеев на Петков: “Всичко сте направили отлично.”

– Как свързвате изчезването на златния резерв на България с името на Андрей Луканов?

– Убитите при инсценирана катастрофа 14 войничета и разрушаването на мавзолея на Георги Димитров е свързано с изнасянето на златния резерв от България. От мавзолея по указание на Луканов се изнася златният резерв на България – 25 тона злато, и се пренася в Англия, където се пази. Сградите на парламента, БНБ и Партийният дом са свързани с тунели, където е било това злато. Резервът се товари от 14 войници от Строителни войски, ръководени от Иво Карамански.

След предварително умъртвяване тези войници ги изгарят на Околовръстното шосе в София, за да се заличат дирите на Евгени Бакърджиев, на когото му е поставена задача да разруши мавзолея. Той е лична охрана на последния казионен земеделец Петър Танчев. Разрушаването на мавзолея е ясно, интересното е защо няма никаква реакция и до ден днешен.”

Михаил Михайлов е съдебен заседател в Плевенския съд от 1995 г. Офицер от резерва, служил е в ракетното поделение на с. Телиш. Бил е член на БКП-БСП до 1999 г., но напуска разочарован. Бил е свидетел на източването на на пари по аферата “Акрам”. Председател на Българския антифашистки съюз в Плевен от 1993 г. до 1999 г.

Всички тези смразяващи истории ни ги припомня читател на www.dnevnik.bgкато се позовава на e-vestnik.bg. Читателят е публикувал вместо коментар тези факти под статия за отнетата виза за САЩ на Румен Петков. Интервюто е правено през 2008 г., когато се вихреха скандалите преди оставката на Румен Петков от поста министър на вътрешните работи. / snaiper-bg.net /bultimes.com/

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!