Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Ото Варбург разкри алкална диета срещу рак: Яжте сурови плодове и зеленчуци, движете се много, избягвайте газирано, захар и подсладители

Д-р Ото Варбург разкри алкална диета срещу рак

Здрави клетки без 35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за 2 дни, туморите могат да живеят без кислород

Химиотерапията не лекува рака, напротив – увеличава киселинността на организма, смята германският лекар

Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г., но много малко хора знаят за това, защото тази истина не е в интерес на световните фармацевтични индустрии. През 1931 г. немският учен Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова награда за откриване на основната причина за появата на рак и болестите на тялото. Д-р Ото Варбург открил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния начин на живот. С антифизиологичен начин на хранене и липса на физическа активност тялото създава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.

Липсата на кислород в клетките създава кисела среда

Д-р Варбург заявил: Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално киселата среда е среда без кислород. Всички нормални клетки се нуждаят от кислород, но туморните могат да живеят без него.

Д-р Ото Варбург, алкална диета срещу рак

Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални. В своето произведение „Метаболизмът на тумора“ Ото Варбург казва, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия. Ученият открил и че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород. Здрави клетки без 35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило, обобщава д-р Варбург. Според него ракът не е нищо друго, освен защитен механизъм, който имат някои телесни клетки, които са оцелели в кисела среда без наличие на кислород. Храната в зависимост от протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото. С други думи – всичко зависи от това, което се яде. Киселинното или алкалното състояние се измерват с pH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0 до 7 е кисела среда, а от 7 до 14 – алкална.

Алкална храна срещу рак

Важно е да се знае как киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, тъй като клетките, за да функционират успешно, би трябвало да се намират в pH зоната малко над 7. Здравият човек има pH в кръвта между 7,4 и 7,45. Ако pH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.

Храна, която увеличава киселинността на организма:

Храна, която алкализира организма:

За здравословен начин на живот е подходящо храната да е 60% алкална.

Трябва да се избягват продукти, които са предимно кисели, като газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители. Не злоупотребявайте със солта, използвайте я възможно най-малко.

За болни хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се избягват всички вредни продукти. При заболяване от рак съветът е алкализиране на тялото, колкото е възможно повече. Химиотерапията не лекува рака, напротив увеличава киселинността на организма.

Химиотерапията увеличава киселинността на организма до такава степен, че организмът трябва да започне да харчи резервите на кислород и за да неутрализира киселинността, жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата. Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия, им пада косата, установил д-р Варбург./ viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!