Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Водата от патладжан изгаря мазнините, разчиства артериите и успокоява болките от ревматизъм

Патладжанът е отлично средство за подобряване на метаболизма. Малко известен е фактът, че в древни времена патладжанът е смятан за отровно растение поради тъмния му цвят. В Индия обаче го превърнали в незаменим ресурс, след като бавно започнали да откриват лечебните му свойства. Почти всеки знае, че патладжанът е особено полезен при ревматични болки, слънчеви изгаряния и сърдечносъдови проблеми. За щастие този натурален лек е леснодостъпен. Ето и трите ползи, които носи за организма водата от патладжан: Патладжанът е отлично средство за подобряване на метаболизма.

Полза №1 Водата от патладжан е отлично средство за понижаване на холестерола. Изследвания, проведени от екип учени от САЩ, доказват, че патладжанът е идеално естествено средство за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма. Всъщност този факт не е случаен, тъй като патладжанът съдържа най-изобилния антиоксидант – хлорогенната киселина. Съдържащата се в патладжана вода пък има свойството да стимулира кръвообращението и да намалява риска от натрупвания по стените на артериите. Най-голямо количество флавоноиди се съдържат в кожата на патладжана, затова е най-добре да го готвим заедно с нея.

Полза №2 Патладжанената вода ефикасно успокоява ревматичните болки. Тя е отлично средство, ако страдате от болки в ставите и подуване. Както вече споменахме, в патладжана се съдържат големи количества хлорогенна киселина, която успешно успокоява инфекции от различен произход.

Полза №3 Водата от патладжан успешно премахва мазнините. Горчивият вкус на патладжана се дължи на няколкото лечебни съставки, съдържащи се в него, които помагат за пречистването на организма и стимулират работата на черния дроб. Патладжанената вода подобрява работата и на жлъчния мехур, като по този начин подобрява допълнително метаболизма, което води до изгарянето на мазнини. /viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!