Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вълшебна точка на ухото стопява стреса при масаж

Точка на ухото при масажиране намалява стреса. Древните китайци са й дали името Shen Men. В превод това означава небесни врати, защото нейното лекуване приема небесна енергия в тялото, която редуцира стреса.

Хората се справят по различен начин със стреса. Някои се записват на различни спортове, други използват помощта на професионалист. Има обаче няколко стъпки, които може да направите, за да се освободите от стреса и напрежението.

Първо прогонете негативните емоции. Не ги задържайте в себе си, това може само да усложни проблема. Мислете за хубавите неща, които се случват в живота ви, пуснете си успокояваща музика или излезте на разходка.

Другото нещо, което може да направите, за да се оттървете от напрежението, е да използвате психо-рефлексна терапия. Тази терапия представлява стимулиране на антистресни точки в тялото. За да използвате този метод, е необходимо само да масажирате тези точки и стресът изчезва.

Една такава точка се намира на ухото. Ако почувствате, че стресът ви завладява, масажирайте точката, показана на снимката, с помощта на пръстите. Правете това движение няколко минути и ще почувствате, че напрежението и болките в тялото ще изчезват./viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!