Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Национален парк „Пирин” в ТОП 10 на вестник „Гардиън”!

Пирин

Националният ни парк „Пирин” влезе в топ 10 на най-добрите природни паркове в Европа, според класацията на британския в-к „Гардиън”!

„Пирин” е на седмо място, редом до паркове като „Монти Сибилини”-  Италия,  „Бутринт” в Албания и ледникът „Ватнайокул” в Исландия. Преди България, в класацията се нареждат: Черна гора с националния си парк „Дурмитор”, Хърватия с „Плитвичките езера”, Испания с парка „Сиерас де Касорла, Сегура и лас Вийас”, Финландия с „Хелветинярви”, Беловежката гора  между Полша и Беларус, и „Калдера де Табуриенте” -  Канарските острови.

Според „Гардиън”, националният ни парк е един от „невероятните източноевропейски национални паркове”!

Публикувани са и мнения на читатели на изданието. Един от тях определя „Пирин”  като: „…впечатляващ с назъбените си планински върхове, които се издигат на 3 хиляди метра, с неговите девствени езера и фантастична дива природа.”

Препоръките, които е публикувал британският вестник за туристите в парк „Пирин” са:

Добра отправна точка е Добринище – малко градче до Банско. Добра крайна дестинация е популярният град на виното Мелник, разположен близо до прекрасния Роженски манастир.” – пише читател на „Гардиън”.

Без съмнение българската природа е впечатляваща и тази класация е поредното доказателство за това! 

Както е казал Алеко Константинов:  „Опознай родината, за да я обикнеш!”.  А според британският „Гардиън” в България имаме един от най-добрите природни паркове за целта! /lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!