Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България официално е в регионална изолация

Гърция, Сърбия, Унгария, Македония и Турция
Гърция, Сърбия, Унгария, Македония и Турция

След спирането на „Южен поток“ всички обвинения за това се стовариха върху България. Новият проект „Турски поток“ беше обсъден на среща в Будапеща между Македония, Сърбия, Гърция, Унгария и Турция. България, която е централна държава на Балканите и беше незаобиколим фактор, не беше поканена и се оказа в положение от Балканската война.

Съседите ни и партньорите ни от ЕС и НАТО приеха декларация за засилване на енергийното си сътрудничество. Министрите на външните им работи обявиха взаимната си подкрепа за създаване на  трасе и доставки на природен газ от Турция през териториите на Гърция, Македония, Сърбия и Унгария до страните от Централна и Югоизточна Европа, с което ще се подкрепят енергийните пазари на Турция, ЕС и договорните страни от Енергийната общност през Южния газов коридор.

Те се задължават да работят за нови възможности за създаване на регионално икономическо развитие през взаимно свързване на инфраструктурите за природен газ на петте страни с финансова помощ от ЕС и са открити за сътрудничество и с други страни, които искат да участват в реализирането на тези усилия.

Станахме сива зона – буферна зона. /Общество.нет

Турски поток със зелена светлина (Кои са новите големи играчи)

Вярно ли се оказа?: "България няма да има газ, но ще има американски танкове... Ето ви диверсификация"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!