Следвайте "Буднаера" в Телеграм

4 аспирина с мед правят кожата на лицето бебешки мека

Маската с аспирин е отколешен приятел на почитателките на домашните козметични процедури. Тя е подходяща за всички типове кожа, но най-благоприятно влияние има върху мазна и проблемна кожа. Изчиства кожата, избистря тена и придава бебешка мекота на лицето.

И това не са само празни думи, а доказан козметичен факт. След 3 седмици „маскиране“ не повече от 1 път в седмицата резултатът е налице – мекичка, освежена кожа със свеж цвят и чисти пори.

За аспирина и разкрасителните му свойства 

Много е просто – аспиринът е чиста салицилова киселина, която намира масово приложение в продукти за поддържане на здрава и чиста кожа. Салициловата киселина, която е отличен ексфолиант, има противовъзпалително действие и стимулира обновлението на кожните клетки. Освен това доказано намалява дълбочината на бръчките, повлиява добре акнето и заглажда повърхностните неравности. Салициловата киселина е основна съставка в повечето козметични серии за почистване на проблемна кожа. Необходими продукти за маската:

3-4 аспирина, няколко капки хладка вода, кисело мляко или мед

Начин на приготвяне:

Стрийте таблетките аспирин на прах. Добавете няколко капки хладка вода и разбъркайте до получаването на хомогенна каша. По избор можете да сложите половин супена лъжица кисело мляко или мед. Нанесете така приготвената маска върху лицето с помощта на тампон или с пръсти. Оставете да подейства 10 минути. Измийте с въртеливи движения и хладка вода. /viaranews.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!