Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Задокеанските служби заповядаха на своите подчинени от "Ал Кайда" да се концентрират само върху Сирия и Асад

Ал Кайда, ИДИЛ

„Ал Кайда” заповяда Западът да не бъде атакуван. Излезе наяве връзката между задокеанските и западните служби с терористите от Ал Кайда, ИДИЛ останалите "джихадисти".

Лично Айман аз Зауахири разпоредил Сирия да не бъде използвана за удари по Америка или Европа

Лидерът на терористичната организация „Джабхат на Нусра” Абу Мухамед ал Джулани даде рядко интервю за катарския телевизионен канал Al-Jazeera.

Джулани заяви, че основната цел на неговата организация и всичките сирийски ислямисти е свалянето от власт на режима на Башар Асад. 

Алиансът от бунтовници, в чийто състав влиза и „Джабхат на Нусра”, в последните месеци постигна големи успехи в северозападната част на Сирия, превзеха градовете Идлиб и Джиср аш Шугур и на практика цялата провинция Идлиб. В момента бунтовниците напредват към Латакия – бастионът на режима на Асад. 

Джулани съобщи, че неговият шеф, лидерът на „Ал Кайда” Айман аз Зауахири е заповядал да не бъдат извършвани атаки зад граница, защото те може да навредят на делата на джихада в Сирия. „Джабхат на Нусра няма никакви планове и директиви по отношение на атаки срещу Запада. Получихме ясни заповеди за това, да не използваме Сирия в качеството на трамплин за атаки по Америка или Европа, за да не подкопаем нашата основна мисия против режима”, каза Джулани. 

Джулани заяви, че той има „една цел” – ликвидирането на Асад. Той каза: „Ние сме тук, за да свършим една мисия. Да се борим с режима на Асад и с неговите агени по места, включително и с „Хизбула” и другите”. Джулани заяви още, че колапсът на Асад, а след това и на „Хизбула”, е неизбежен. 

Джулани отхвърли изявленията на САЩ за съществуването на секретна група „Хорасан”, чиято задача е организирането на атентати извън пределите на Сирия. „Няма такова нещо, което да се казва Хорасан. САЩ са го измислили, за да излъжат обществото. Те твърдят, че тази група заплашва американските интереси, но това не е така”, каза той. 

Миналата година авиацията на международната коалиция бомбардира няколко бази и щабове на „Хорасан”. Джулани предупреди: „Ние можем да тръгне по всеки път, ако те продължат атаките по нас в Сирия. Всеки има право на самозащита”. /vestnikzora.com/