Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мигранти негодуват от ЕС: В Гърция е мизерия, в Париж е твърде шумно! В България?

бежанци

Мигранти от Африка негодуват от ЕС, условията били ужасни

Мигранти от Африка, които напуснаха черния континент, за да търсят късмета си в Европа вече открито протестират срещу условията, в които пребивават в ЕС. Според тях в Гърция е пълна мизерия, а миризмите и шума в Париж били непоносими. Нещо повече – живеели си по-добре в Африка, отколкото сега.

Но пък са готови да направят всичко, за да стигнат до обетованата земя – иначе казано кралство Британия, където властите никак не са очаровани от новите тълпи имигранти.

В сянката на Сакре Кьор, в Париж, част от мигрантите са си създали временен лагер, където да преживяват, докато заминат за Англия.

И не спират да се оплакват от условията на града домакин – бил твърде шумен, миришело неприятно, а те били по-добре нахранени и облечени в Италия.

Африканските мигранти, които в търсене на нов живот напуснаха домовете си в Африка и идват от Асмара, Кот д’Ивоар, Либия и други африкански държави признават, че Париж за тях е временна спирка. Крайната им цел е Британия, където искат да се установят и да се включат в пазара на труда, с надеждата за по-добър живот. Друг е въпросът, че англичаните и в момента се оплакват, че не са в състояние да се справят с бежанските и миграционните вълни, които са обхванали страната, пише „Дейли мейл“.

Истински хаос пък е настъпил в Гърция. Бреговата охрана на остров Кос на ден спасява по 300 души, които търся помощ. В същото време прииждат нови и нови имигранти, които вече обвиняват гръцките власти, че им осигуряват мизерни условия на живот, че са некомпетентни и също така им пречат да напуснат острова.

За разлика от събратята си в Париж, те не живеят на улицата в палатки, а в стар хотел на Кос. Що се отнася до това, че не им разрешават да продължат с великото си преселение към западна Европа, правителството в Атина е категорично, че това няма да се случи, докато комисията в ЕС по въпросите на бежанците не вземе категорично решение по въпросите с мигрантите.

И разбира се не бъдат проверени мигриращите, за някои от които вече има съмнения, че са от Ислямска държава. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!