Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте защо поредната реклама за България, в стил Плевнелиев, счупи тъпомера!

"Посетете България, отстреляйте мечка и прекарайте незабравими до 5 г. в затвора". Това явно е новата рекламна стратегия на Министерство на туризма. Не останаха тъпомери за чупене днес!

Американски елен и пъстърва, която не се среща по нашите ширини, рекламират лова и риболова в България. За това сигнализираха от сдружение „Зелени Балкани” за Economic.bg. Брошурата е на английски език и еколозите попаднали на нея сред рекламните материали за страната ни на изложението „Зелени дни”, което се проведе този уикенд в София.

Още по-скандално е обаче, според еколозите, използването на снимката на кафява мечка. Ловът на мечки е забранена дейност по закон, която се санкционира с до 3 години затвор. Има режим на изключения, единствено когато става въпрос за подборен отстрел на проблемни животни - стръвници, напднали хора и домашни животни. Тогава се свиква комисия от експерти, които по стъпки и следи опитват да идентифицират точно това животно и това не се определя от закона като лов, обясняват от „Зелени Балкани”.

Снимките вероятно са свалени от американски сайтове, защото са на американски видове, коментират еколозите. Случката напомня за гаф отпреди 2 г. в новогодишното слово на президента Росен Плевнелиев, когато за фон на българската природа бяха използвани кадри от Скалистите планини в САЩ.

От Министерство на туризма обявиха, че по-късно ще коментират случая.

Ето и снимката на брошурата, където се виждат използваните кадри на американски елен и риба./intrigi.bg/economic.bg/

Вижте защо поредната реклама за България, в стил Плевнелиев, счупи тъпомера!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!