Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мислите, че животът ви е труден?… Вижте този човек, без ръце, но силата на духа му е безкрайна!

Вижте този човек, без ръце, но силата на духа му е безкрайна

Чичо Георги и жената до него живеят с пенсията му от 296 лева

65-годишен мъж от Чирпан пише и рисува, копае сам градината си и сади дървета без ръце. Тежкият печат на съдбата получава, когато е на десет. Изкарали козите на паша и решили да се покатерят на електрически стълб. Там минавал електропроводът.

За историята разказват bTV.

„Дяволът се няма работа и стана белята… Тръгнахме да се качваме нагоре и в тоя момент дърпат шалтера да пробват, за момент тръгва и то високо напрежение, 220 волта…“, споделя Георги Здравчев.

Въпреки случката Георги завършил училище. Изпитвали го устно. Нещастието сложило кръст на мечтите за висше. Но не и кръст върху вярата му в живота.

Благодарение на вярата, а и на жената до него – леля Пенка, макар и без ръце, чичо Гошо днес може да пише, да рисува и сам се грижи за градинката си.

Чичо Георги и жената до него живеят с пенсията му от 296 лева. Гледат кокошки и две яренца, за да си помагат. Разчитат единствено на себе си, защото макар че леля Пенка не работи, за държавата чичо Георги е богаташ. Голямата им надежда е леля Пенка да бъде одобрена по програмата за личен асистент.

И въпреки неволите чичо Георги е с рецепта за щастие:“Никакво отчаяние, няма отчаяние, да не се отчайват, само горе главата и… Трябва да се бори човек. До сега съм бил все щастлив…“, споделя чичо Георги пред bTV./petel.bg

Целия репортаж btvnovinite.bg

politikata.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!