Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЦРУ бие тревога за появата на проруски православен алианс на Балканите

Това щяло да се случи, ако Вашингтон и ЕС продължават да не реагират на офанзивата за създаване на "Велика Албания"

Албанските терористи извършват нагли нападения като в Куманово
Албанските терористи извършват нагли нападения като в Куманово Снимка:kurir.rs

За доклад на ЦРУ, който предупреждава администрацията във Вашингтон, че засилване на подкрепата за албанците на Балканите може да тласне православните страни от размирния полуостров към Русия, съобщава InSerbia, като се позовава на публикация в сръбския "Kurir".

Изданието от своя страна публикува и анализ на „Forin afers“, в който се посочва решаващата подкрепа, оказвана от САЩ на Албания, Босна и Косово.

Ако след атаката в Куманово САЩ продължат да оказват безрезервна подкрепа на албанците и ако ЕС продължи да премълчава призивите за „Велика Албания“, това може да доведе до формирането на Православен алианс, се посочва в доклада на ЦРУ.  

Ето защо ЦРУ предлага на американските власти да възприемат по-балансиран подход към Балканите.
В доклада се посочва, че е много възможно Сърбия, Гърция, България и Македония да формират Православен съюз.

„Американските анализатори смятат, че балканските страни, чиито територии са засегнати от проекта за „Велика Албания“, няма да стоят кротко и да наблюдават как албанците крадат териториите им. Освен това те са убедени, че при извънредни обстоятелства сърбите, гърците, българите и македонците ще се обединят в борбата срещу албанците. Така Балканите може да заприличат на Близкия изток, което не е в ничий интерес, включително на САЩ“, казва дипломатически източник./blitz.bg/

САЩ готвят "Велика Албания"?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!