Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божидар Димитров кани турската армия

Ердоган, Борисов, турска армия

Почетният гражданин на Ивайловград и на още няколко населени места проф.Божидар Димитров направи революционно предложение, това стана публично и коментарите трябва да ги оставим на обикновените хора, данъкоплатците в тази ошушкана страна.

Ще трябва да разчитаме на армията на Турция, в крайна сметка Турция ни е съюзник в момента.

„Не е за първи сме съюзници с Турция. През 1915-1918 бяхме съюзници – през Първата Световна война“, уточни историкът пред bTV .

Той допълни, че при криза и заплаха комшиите могат да ни дойдат на помощ.

Професорът явно си представя следващия парад на жълтите павета да мине в тясно сътрудничество с някоя комшийска армия, та да покажем, че сме задружни натовци.

В неговото съждение поне отчетливо се открои нещо, което е факт, повтарящ се от бележита дата на бележита дата.

Има и по-тъжни неща от състоянието на българската армия България в мирно време за 25 години намаля с 2 милиона, допълни почетният гражданин на Ивайловград.

Божидар Димитров сравни османските турци с „Ислямска държава“. Той направи това сравнение по повод проекта за възстановяване на базиликата край Плиска, разрушена до основи по време на турското робство.

„Османските турци не са били глупави, завладените народи са ги превръщали в рая, което значи стадо. За да бъде лесно манипулирано това население, то не бива да има спомени за миналото си величие. Изповядват принципа на римляните – изтриване на паметта. Могли са да превърнат базиликата в джамия, но за да не си спомнят българите, са я разрушили“, уточни Димитров и напомни, че в момента по същия начин действат бойците на „Ислямска държава“. /7plus7.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!