Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Волен Сидеров: Конфликт, подобен на македонския, се подготвя и за България

/КРОСС/ Това, което днес се случва в Куманово беше подготвяно и режисирано от специални пратеници на САЩ, заяви от парламентарната трибуна председателят на „Атака" Волен Сидеров относно случващото се в Македония.

„Американците създадоха най-голямата база в Европа - Бонстил на територията на Косово. Оттам те вече играят геополитическата игра и когато поискат, могат да разпалят огън, да насъскат терористи, да провокират инциденти и убийства, каквито станаха.

Това не е плод на междуетнически разправи, драги колеги. Това са клавиши, натиснати от Съединените щати", заяви Сидеров.

„Албанските терористи нападат служители на реда. Преди 15-16 години тези терористи бяха специално отгледани, обучени и финансирани от американските служби и това го призна западната преса", заяви Сидеров и припомни заглавие от края на `90-те години на вестник „Гардиън". „Там беше зададен въпросът защо финансират гангстери от АОК (сега се казват АНО), но са едни и същи престъпници? Българските медии, разбира се, си мълчаха по тези теми. Тогавашното правителство на България не само че даде небе да бъдат изсипвани тонове взривове над съседната Югославия, но и одобряваше мълчешком цялото това поведение на сепариране, създаване на терористични ядра и разпалване на огън в една територия, за която винаги казваме, че е част от българската история", заяви още Сидеров.

Националистът припомни и името на някогашния посланик на САЩ в България Джеймс Пардю. Той и неговите предходници от американското посолство настояваха за създаването на помашка партия. Друг посланик - Уилям Монтгомъри, ни караше да променяме Конституцията, за да има помашка партия. Това е било голям пропуск и трябвало да се поправи. Всички тези емисари на САЩ стоят зад конфликта, който сега наблюдаваме в Македония. И трябва да го кажем ясно на глас", продължи председателят на „Атака" като подчерта, че всички огньове на Балканите, разпалени през последните десетилетия, са били предизвикани от американците и тяхната антиевропейска политика.

Конфликтите на Балканите винаги са били причинявани отвън, за да може да се разпали съответната война. Сега се разиграва същата война. Огънят в Македония е предизвикан от американците, за да бъдат прекратени определени енергийни проекти. Утре това може да стане и в България. Мислите, че като членуваме в ЕС и НАТО, не може да стане ли? Ще стане и аз предупреждавам от месеци насам. Всяко противопоставяне, което наблюдаваме в момента на верски, етнически и прочее основи е продиктувано отвън. У нас се готви подобен конфликт, с който да бъде оправдано трайното присъствие на чужди войски в България - „миротворците".

Сидеров изрази готовност, ако българският парламент реши да излезе с позиция за случващото се в Македония, парламентарна група на „Атака" да участва в работната група за документа.

В заключение Сидеров обясни, че трябва да се каже ясно кой разпалва конфликтите на Балканите и в Европа, кой води антиевропейска политика, прекратявайки енергийните проекти, полезни за редица европейски държави, кой разбива икономиката на Европа чрез измислени санкции, кой продължава да работи срещу европейския интерес и да сблъсква държавите в тази най-стара част на света. „Кой е той? Оставям на вас да разсъждавате по този актуален въпрос", заключи Сидеров. /cross.bg/

Случайно ли е, че в Косово има натовска база за 25 000 войници? - "Ако конфликтът в Македония ескалира, България ще го отнесе по пълна програма"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!