Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чехите се опънаха за бежанците: не искат ЕС или някакви международни агенции да им казват колко да приемат

Бохуслав Соботка

Чехия не желае отвън да й бъде диктувано какво количество бежанци да приема, както и откъде да бъдат те, заяви чешкият премиер Бохуслав Соботка преди началото на извънредната среща на ЕС, посветена на проблема с масово нахлуващите от юг нелегални емигранти.

Още преди два дни той обяви, че е против квотите за разпределение на бежанци из цялата територия на ЕС. Индикации за подобни нагласи има и по отношение на Полша.

Унгарците заеха същата позиция. Румънците не дават „пиле да прехвръкне през границите им“ и незабавно репатрират малкото успели да преминат от България на тяхна територия.

Чехия вече активно участва и ще продължи да участва във всички мероприятия на Евросъюза, които целят разрешаването на проблема с нелегалната имиграция в Европа. Но ние настояваме за това, решенията колко и откъде да приеме бежанци, да бъдат вземани от чешкото правителство, а не някоя международна агенция, или някой от органите на ЕС, а още по-малко от друга държава в Европа“, обяви министър-председателят.

Както предупреди Калоян Методиев преди време: „В Европа няма да има феър плей по отношение на бежанци и нелегални емигранти„.

Общество.нет

ЕС става бежански лагер, България – столица на катуна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!