Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Смоленов: Световната клептокрация подстрекава към война Русия и САЩ

Според Димо Гяуров държавите от ЕС комуникират помежду си, но няма как да се стигне до общи усилия, защото ЕС не е една държава

Тези, които искат да напазаруват националната ни сигурност, искат да я разбият на парчета, заяви в сутрешния блик на ТВ7 експертът по антитероризъм Христо Смоленов. "Още с "оня списък" на Стоян Ганев бяха нанесени непоправими щети на националната ни сигурност, което се измерва и в загинали наши хора.

Нито една страна не си позволява този ексхибиционизъм - да показва неща, които имат пряко отношение към хора, които определят нашата сигурност", коментира още той и добави: "Всички български правителства са подценили радикализацията на исляма.

Води се една култова война между шиити и сунити. Контрата от арабската пролет остава в Европа."

Смоленов посочи още, че трагедията с бежанците е човешка, но не можем да поберем Африка в тесните граници на Европейския континент. Става дума за една хипердиверсия. Либия и Сирия бяха дадени като блацдарм за насочване на една нова геополитическа сила - Ислямска държава.

Бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, който беше събеседник в судиото, заяви, че в момента нещата се правят напук. "Националната служба изисква много интелект, което не е налице в България. Стремежът за поддържане на адекватно ниво спрямо на нивото на заплахите е на много ниско равнище. Подценен е проблемът и от държавното управление. Националната сигурност е под заплаха."

Европа все още твърде далеч от създаването на единни структури казидържавни, наподобяващи еднина държавна структура.

Смоленов посочи още, че политическата класа трябва да изиска защитата на държавата. "Идва страшно нещо от Близкия изток", предупреди той.

Радикализацията като феномен е подценена в България и Европа, няма структури, които да се борят с превенцията на радикализираща се Европа, категоричен е Смоленов. Димо Гяуров не се съгласи с твърдението му. Според него държавите от ЕС комуникират помежду си, но няма как да се стигне до общи усилия, защото ЕС не е една държава. "Ние прогнозирахме този проблем доста отдавна, но не се взеха на време мерки", допълни той.

Има сили, които искат да започнат нова война. Клептокрацията има интерес да предизвика световна война. Тези хора имат интерес да сблъскат двете световни сили Русия и САЩ. Този мародерски екип ръководи световни лидери. Ако Европа не обуздае двете крайности ще бъде на топа на сраженията, предупреди антратерорисът Христо Смоленов.

Как се охраняват суперобекти на националната сигурност? България все още има военна промишленост, която се опитва да бъде унищожена по всякакъв начин, каза Смоленов. Има политици, които няма нужда да бъдат следени от чужди правителства, защото те са подставени лица, категоричен беше Смоленов. Според Димо Гяуров нашата военна промишленост е в деветнайсти век, Смоленов не се съгласи с твърденията му.

***

Клептокрацията (от гръцки κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.

За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари и пренебрегване на дългосрочни цели. /faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!