Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рон Пол: САЩ дават на Украйна зелена светлина за нови бойни действия

Вашингтон скочи за убийството на Немцов в Москва, но си трае за разстрелите на опозиционерите в Киев

Отправяйки в Украйна военни инструктори на фона на няколко резонансни убийства в страната, Вашингтон фактически дава на Киев зелена светлина за нови военни действия в източната част на страната, пише на своя сайт американският политик Рон Пол, бивш член на палатата на представителите на САЩ.

Докато се спазва крехкото примирие, какво послание получава поддържаното от САЩ правителство в Киев, когато при него отива американска войска с инструктори и оборудване и с право да задели за Украйна оръжие за 350 млн. долара?

Може ли да не го възприемат като зелена светлина за начало на нови враждебни действия против отцепилите се региони на изток в страната?” – пита Рон Пол.

Американският политик припомня, че в Украйна бяха извършени няколко показни убийства, които Рон Пол нарича политически. Според него убитите представлявали опозицията на днешната киевска власт.

Рон Пол обръща внимание, че не е последвала съответна реакция за убийствата от страна на Барак Обама или Джон Кери, докато при убийството на Борис Немцов в Москва през февруари реакцията на Вашингтон беше светкавична.

От гледна точка на американския политик, последните събития в Украйна доказват, че в страната изглежда цари беззаконие./БЛИЦ/