Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Французите отвратени от миризмата на цигани, искат отделни рейсове - Ромите били истинска "санитарна опасност"

Шофьори и пътници на автобуси на градския транспорт във френския град Монпелие настояват за отделна автобусна линия за местните роми, пише вестник "Фигаро".

Според Доминик Грание, един от местните шофьори и представител на синдиката Работническа сила, ромите били истинска "санитарна опасност".

Всеки ден ромски семейства пътуват с градския автобус номер девет от тяхното гето в близост до квартала Грамон до центъра на Монпелие. Шофьорите на автобуси и пътници се оплаквали, че ромите миришели, затова назрява искането да бъде открита отделна автобусна линия само за тях.

Въпросът обаче породи полемика. Компанията за градски транспорт на Монпелие разкритикува предложението. В страницата си във „Фейсбук” тя написа, че ромите не са прокажени, а бедни хора и ако излъчват лоша миризма, то е защото в гетото си нямат течаща вода и елементарни санитарни условия.

Ето защо според автобусната компания трябва да се положат усилия за намаляване на бедността на ромите, вместо те да се заклеймяват и дискриминират. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!