Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сидеров: Защо в Пентагона наричат България „фронтова линия"? За какво готвят България?

/КРОСС/ Повече от 500 граждани, членове и симпатизанти на „Атака" се събраха на традиционния неделен протест „НАТО-вън", организиран от партия „Атака". 

Председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви, че битката на „Атака" срещу американските бази е много тежка и

припомни внесеното в Народното събрание проекторешение за прекратяване на договора с американските бази, който, ако не бъде прекратен, ще стане безсрочен. „От тези бази в момента се подготвят бойни действия срещу Русия на територията на Украйна. Това е истината и ние не може да я крием", заяви Сидеров.

Председателят на „Атака" заяви, че при гласуване в комисията по отбрана на предложението за прекратяване на договора за американските бази, „за" е гласувала само „Атака", а останалите 19, в това число и депутатите на Българската социалистическа партия, са гласували против и предложението не е прието: „Затова аз вече говоря за седморна коалиция. Не си правим илюзии".

Сидеров заяви, че на БСП е дадена подписка за иницииране на референдум, но те не са я подкрепили. Националистите започват да събират подписи в цялата страна, за да се съберат 48 подписа за иницииране на референдум с въпрос: „Желаете ли да бъде прекратено членството на Република България в организацията на Североатлантическия договор НАТО?" Какъв е отговорът? Да, естествено. Тази подписка трябваше да започне от Народното събрание. Оказа се, че там няма 48 гласа, освен нашите 11, на „Атака". И нека много да се замислят българите когато гласуват какви хора изпращат в парламента. Нека да се замислят и да знаят, че от техния глас зависи всичко. Вече 10 години „Атака" прави каквото може, но за да успее, каузата на „Атака" се нуждае не от 11, а от 150", посочи Сидеров.

Той призова подписката да бъде разпространена и да се съберат 300 хиляди подписа, за да влезе в НС. „Там пак всичко ще зависи от мнозинството, но ние трябва да поведем тази битка. Длъжни сме да я поведем, защото участие на България в НАТО е пагубно за нас. Ако през последните девет години това участие минаваше незабелязано, сега вече е много опасно, защото ние имаме натовска военна техника, която в момента се стоварва на гара Зимница, община Стралджа", добави Сидеров.

Сидеров призова военния министър и правителството да отговорят за какво готвят България и защо в Пентагона наричат България „фронтова линия"?

„Искаме разграничение от военните действия, неутралитет и не искаме вражда с Русия. Не искаме бойните действия да започват от България", заяви Сидеров.

Добрите отношения с Русия са от национален интерес за България, защото сега губим милиони от наложените санкции срещу Русия. И тази загуба е причинена от управляващите - правителство и президент. Тези управляващи трябва да бъдат свалени от власт. Те трябва да си отидат и на власт в България да дойдат патриоти, с отговорност за националния интерес на България. А националният интерес на България диктува да бъдем в добри отношения с Русия, да търгуваме с тях, да направим „Южен поток" и АЕЦ „Белене", да живеем по-добре. /cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!