Следвайте "Буднаера" в Телеграм

American Conservative: Равнището на неприязън към САЩ в света никога не е било толкова високо

Сатаната, изобразен на петзвездния комунистически флаг.Комунизъм или Демокрация петолъчката на Сатаната неотменно присъства във всичките му творения - Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

Равнището на недоверие и неприязън към САЩ в света никога не са били толкова високи, като сега, и причината за това е намесата на Вашингтон във вътрешните работи на държавите, които изобщо не го заплашват.

Това твърди американският публицист Патрик Бюкенън на страниците на The American Conservative.

По неговите думи, САЩ „използват против демокрациите тактиката на студената война”, влагайки пари в процеса на свободните избори, за да отстранят неугодни лидери за администрацията на Обама. Например на Сената на САЩ му предстои да изясни действително ли Държавният департамент на САЩ е изпратил 350 хиляди долара на неправителствената организация на неправителствената организация OneVoice, за да се опита да организира поражение на изборите на Бенямин Нетаняху, пише Бюкенън.

Американският външнополитически елит не трябва да се хвали с „цветните революции”, за които спомогна да се организират в Белград, Киев и Тбилиси, счита публицистът. Подобна намеса води към неоправдан риск и предизвиква възмущение в другите държави. Например президентът на Египет изгони от страната служителите на американски неправителствени организации, а Пекин счита, че аналогични НПО стоят зад протестите в Хонконг, напомня Бюкенън.

Публицистът задава въпроса кой именно във Вашингтон решава кои режими трябва да бъдат свалени. Особено актуален стана този проблем благодарение на украинската криза, счита той.

„Путин не предприе никакви действия в Украйна, докато в Киев не свалиха демократично избраната проруска власт с държавен преврат, в който, както твърди Москва, явно се вижда американска ръка” – пише Бюкенън.

„Навярно вкарването на Украйна в състава на ЕС и НАТО на Нуланд и Со. им се струва голям скок към свободата и прогреса. А на Русия това изглежда диверсия против славянската нация, с която тя от векове е поддържала най-тесни и близки връзки” – отбелязва той.

Според мнението на публициста, ако целта на външната политика на САЩ не е защитата на жизнено важните интереси и националната сигурност, а тържеството на демокрацията в целия свят, това е утопия. /vestnikzora.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!