Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пол Крейг Робъртс: САЩ искат да се борят с Русия с ръцете на „литовските марионетки”

Пол Крейг Робъртс

* Пол Крейг Робъртс е бивш заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Считан е за един от бащите на „рейгъномиката“, която имаше изключително значение за разпада на бившия съветски блок, наречен от Рейгън  „Империя на злото“.

Проамериканското правителство на Литва преследва жителите на страната, несъгласни с пропагандата против Русия, която тика „натовските марионетки на Вашингтон” към конфликт с Москва. Това пише на сайта си американския журналист Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts). Това според него е част от агресивния план на Америка.

Според него, същината на плана се състои в нагнетяване на страх пред Русия. За разлика от своето правителство, литовците си дават сметка, че сблъскването с великия съсед ще доведе до унищожаване на страната им. „Но Вашингтон не го е грижа. Какво е Литва? За Вашингтон е нищо” – пише журналистът.

Kurier: Литва се готви за война с Русия

„Те [американците] са най-неинформираните хора на планетата” – твърди Робъртс. Благодарение обаче на продажни медии, вашингтонските политици успяват да посеят в ума на европейците страх пред руско нахлуване. И този страх тика правителствата на европейските държави да искат от САЩ да разположат войски на тяхна територия, да купуват от Америка танкове и самолети за радост на ВПК на САЩ.

Руските власти виждат заплахата и сега ситуацията става много опасна, пише Робъртс. Америка се заблуждава, тя както преди се счита за свръхдържава, войската на САЩ отдавна не може да воюва в пълноценна конвенционална война, без да използва оръжия за масово поразяване. Осъзнавайки неизбежното поражение, Вашингтон не може да се смири с него, а ще отиде до край, използвайки своите ядрени арсенали.

„САЩ са най-голямата заплаха за живота на Земята” – резюмира Пол Крейг Робъртс./БЛИЦ/

Виталий Кличко поиска оръжие от Запада - Кметът на украинската столица се мотивира с необходимостта от „борба за европейско бъдеще“

Кметът на Киев Виталий Кличко отново призова Запада да помогне на Украйна с оръжие и пари, обяснявайки това с необходимостта от „борба за европейско бъдеще“, предаде РИА Новости.

По думите на Кличко, ако Украйна изгуби тази борба, „ще загуби цяла Европа“.

От негова гледна точка Украйна е „преден пост в сдържането на руската агресия“.

Кличко също така призова за засилване на санкциите срещу Русия, като добави, че Украйна е заинтересована от дипломатическото разрешаване в източната част на страната. /blitz.bg/

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Да не забравяме: Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!