Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доклад: Над 2 млн. души са убити при операциите на САЩ в Близкия Изток

Вашингтон изобщо не води на отчет цивилните жертви

Демокрацията изисква много жертви, също както и комунизма, но те нали и двете идват от САЩ - Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

За 12 г. бойна дейност на САЩ в Близкия Изток там са убити 1,3 милиона души само в Ирак, Афганистан и Пакистан.

Това е изнесено в 97-страничния доклад на международната организация Physicians For Social Responsibility (Лекари от света за предотвратяване на ядрена война), получила Нобелова награда през 1985 г.

Докладът може да бъде прочетен на линка http://www.psr.org/assets/pdfs/body-count.pdf

В Ирак по време на американската военна операция са загинали около един милион души (5% от населението), 220 хиляди са в Афганистан и 80 хиляди в Пакистан.

Организацията изрично уточнява, че в този брой не влизат загиналите в съвместни операции на САЩ и техните съюзници в Йемен и в Сирия, а заедно с тях възможният брой на жертвите е възможно да надвиши 2 милиона.

В доклада е отбелязано, че около 3 милиона жители на Ирак, Афганистан и Пакистан са избягали от страните си след бомбардировките на Пентагона.

„Посочените цифри са приблизително 10 пъти по-големи от официалната статистика и с които боравят основните медии и експертите.... САЩ водят педантична статистика на жертвите сред собствените войски, въвлечени във войната против тероризма, обаче не водят никаква статистика за жертвите сред гражданското население. Пропускът е умишлен”, се твърди в доклада.

Пресмятанията на лекарската организация се основава на различни изследвания, статистика на ООН, данни от правителствата и от различни НПО. /БЛИЦ

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Да не забравяме: Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!