Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите втора ръка в Европа

Българските емигранти са най-зле платените чуждестранни работници в Европа. Те масово заемат нискоквалифицирани позиции, най-често в сферата на обслужването и строителството и затова получават ниски възнаграждения.

Проучване в Чехия например показва, че българите и украинците са най-нископлатените чуждестранни работници в страната, пише "Монитор".

Според данни, публикувани в Praguepost, 5% от населението в Чехия, или 558 000 души, са чужденци. Най-много са словенците, украинците, руснаците и поляците.

Българите, които живеят в Чехия, са около 11 500. Данните от изследването сочат, че нашенците и украинците печелят по около 620 евро при средно възнаграждение за страната от 840 евро.

За сравнение - британците и австрийците в Чехия заработват средно по 3300 евро, а американците и французите - по 2200 евро.

Причината за драстичната разлика е, че британците, австрийците и французите заемат управленски позиции. Сред високоплатените родни гастарбайтери са тези, които работят като лекари в Германия и Франция. /darikfinance.bg/

Беж, да ви няма от България!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!