Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ в шок: Жителите на Крим не искат да ги спасяват от Русия

САЩ и ЕС в шок от резултатите от проучванията за Крим

Година след анекса жителите искат да останат във федерацията, твърди Форбс

Проучванията на западните агенции от САЩ и Европа, показват, че повече от 80 процента от всички граждани на Крим казват, че живеят по-добре след анексирането на полуострова от Русия, отколкото преди в Украйна. Резултатите от проучванията направо шокирали властите в Белия дом и Брюксел.

Още повече, че опитите за спасяване на населението в Крим са все по-упорити и САЩ вече открито настояват Русия да върне полуострова на Украйна.

Последните проучвания обаче показват, че жителите на Крим искат да останат част от Русия, съобщава“ американското престижно списание Forbes.

Измина една година след анексията на Крим, пише Forbes, а жителите на Крим, все едно дали са украинци или руснаци, са единодушни в това, че животът под руско управление е по-добър, отколкото този в Украйна.

Списанието се базира анкети, които са провели научноизследователски организации от Запада, между които и Gallup.

Руската информационна агенция Tass съобщава също така, че проучванията са били публикувани през юни 2014-та година и през февруари тази година са направени отново такива. Анкетите показват, че резултатите не са се променили много.

Проучванията на организациите от Запада показват, че повече от 80 процента от гражданите на Крим смятат, че имат право на обединението с Русия, предава портала Sputnik.

 

Както е известно, Крим бе анексиран от Русия миналата година по-безкръвен път. След референдум в автономната област, Русия си прибра полуострова, въпреки протеста на Киев. Американската и европейската общност се опитаха да наложат санкции на страната, но резултатът бе проблеми и за ЕС и нова криза на целия континент. И създаването на условия за нова желязна завеса между Русия и Запада.

А най-странното е, че на фона на декларациите за готовност да се спаси Крим от Русия, жителите на полуострова са категорични „Сега живеем, по-добре отколкото преди, не ни „спасявайте“ от Русия“. /twitter.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!