Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захари Захариев пред LifeNews: Властите в България премълчават назряващ протест

Все повече българи били против присъствието на страната в ЕС и НАТО

В България все повече хора са недоволни от това, че страната ни е влязла в Евросъюза и НАТО. Това заяви в студиото на LifeNews председателят на Българската федерация за дружба с народите на Русия Захари Захариев. Според него в страната зреел протест, за който извън границите се знаело малко, тъй като средствата на масова информация премълчават тези факти, а властите просто не обръщали внимание на мнението на хората.

"Смятам, че това е красноречив знак от страна на българското общество не само относно санкциите, но и по отношение на НАТО", каза Захариев. "Тук се усеща негативизъм по отношение на присъствието на България в Евросъюза, при това не в икономически, а в геополитически план. Тъй като ЕС не оправда надеждите - Европа не говори със собствения си глас, а е станала оръдие в ръцете на Вашингтон.

По думите на Захариев мнозинството българи, както и той самият, изначално са били против присъединяването на България към НАТО. А днес количеството на противниците на експанзията на Северноатлантическия алианс се увеличавало и имало демонстрации във всички областни центрове. Към обикновените граждани се присъединявали и обществени организации.

"Но у нас има информационна завеса", продължаха Захариев. "Хората извън границите на България малко знаят какво става в нашата страна. Това е един от недъзите на българската демокрация. И ние чувстваме това не само като граждани, това се отбелязва и в докладите на ЕС за свободата на словото, за демонополизацията на медиите."

Според председателя на федерацията, властите в България "реагират с мълчание" на протестите на гражданите. То се държали общо взето толерантно, но от друга страна премълчавали протеста срещу НАТО. Коментирайки отказа на президента на България Росен Плевнелиев да присъства на Деня на победата в Москва, Захариев отбелязал, че той се държи като човек, който случайно е станал държавен глава./БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!