Полски политик шокира: Вие вярвате, че американците са ваши приятели, но те искат единствено да воюват с Русия...

Януш Корвин Мике

/КРОСС/ Известен полски политик, лидер на партия в Европарламента неприятно изненада властите в Киев и привържениците на „майдана" в пряк ефир, пише ИноТВ.

Лидерът на партията „Новите десни" в Европарламента Януш Корвин Мике категорично заяви, че превратът в Украйна е организиран от САЩ. Според него, Украйна за Америка е само инструмент в борбата срещу Русия.

По време на телемост в популярно украинско твшоу «Шустер LIVE» водещият помолил Мике да даде коментар относно заявлението му относно това, че „анексирането" на Крим е имало основание, политикът отвърнал в пряк ефир:

„Ако вие сте демократи, то ще разберете, че тогава е имало основания, защото желанието на населението на Крим беше да се присъедини към Русия. От полска гледна точка е много важно Украйна да бъде независима държава, а дали с Крим или без него - не е толкова важно".

„Американците са дали 5 милиарда долара за да дестабилизират Украйна, да изгуби Крим, а в момента губи Луганск и Донецк. Вие вярвате, че американците са ваши приятели, но те искат единствено да воюват с Русия, а украинците за тях изобщо не са важни", добави Януш Корнин Мике.

Той отбеляза, че ЕС също не вижда в украинците приятели, а разстрелът на хората в Киев на Майдана е дело на хората от Запад, а не на хората на Янукович или Путин. И това не е новина. За това се говореше още тогава в телефонния разговор между външният министър на Естония Урмас Пает и външния министър на ЕС Катрин Аштън. Украйна за САЩ е само инструмент в борбата срещу Русия, подчерта полският политик. /cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!