Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ислямска държава снабдена с наши крадени коли

Бойци на „Ислямска държава“ карат джип с пловдивска регистрация
Бойци на „Ислямска държава“ карат джип с пловдивска регистрация

Българската автомафия захранва с луксозни коли радикалната организация „Ислямска държава”

Скъпите возила били „забърсани” у нас и проводени в канал през Турция за Близкия изток – твърди „Уикенд”. От МВР не отрекоха тази информация, но признават, че в момента събират данни и си обменят данни с партньорски служби по света. За луксозния живот на бойците от „Ислямска държава” вече се носят легенди. В интернет могат да се видят фотоси и видео, в които елитът на джихадистите и техният лидер Абу Бакр-ал-Багдади, провъзгласил се за новия Халиф, се радват на несметните си богатства – къщи с басейни и луксозни коли.

Част от автомобилите са плячкосани след отстъплението на иракските въоръжени сили. Според запознати обаче по-голямата част от возилата са крадени, като износът им минава основно през Турция.

Радикалните ислямисти все по-често се возят и на скъпи марки автомобили, задигнати от България, показват включително и видеокадри в интернет – отбелязва изданието.

Крадените у нас луксозни коли се изнасят по старите канали, по които навремето са прекарвани хероин, синтетични наркотици и оръжие – обясняват експерти в МВР. Турция е само междинна спирка, преди автомобилите да стигнат до „Ислямска държава”. Нашата автомафия има голям интерес от тази нова пазарна ниша, още повече че апашите бързат час по-скоро да се отърват от плячката си и да я натикат в ръцете на арабите.

Полицията вече е засякла един от каналите, по който отмъкнатите коли стигат до паркинг в Одрин. Хонорарът за такава услуга не е висок – едва 500 лв. на кола. При това обаче „мулето”, което изкарва колата, не рискува нищо. Дори и да го хванат, той носи пълномощно, което напълно го оневинява и срещу него няма как да бъде повдигнато обвинение за кражба. Така в крайна сметка от Турция колите стигат до „Ислямска държава”, от която плащат доволно за доставените луксозни автомобили. /razkritia.com/

Боец на Ислямска държава: ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ САЩ

САЩ стоят зад Ислямска държава?! (Кой създаде ислямският Франкенщайн?)

Едуард Сноудън: Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия! (Нови разкрития)

Джон Макейн – Диригента на „Евромайдана“ и „Арабската пролет“

От Пол Пот до „Ислямска държава”

Наистина ли САЩ доставят оръжие на „Ислямска Държава“ без да искат?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!