Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кралят на Мароко Хасан II: Арабите никога няма да бъдат интегрирани, те ще бъдат лоши французи

Хасан II
notableabodes.com

В следното интерю с Ан Сенклер от 14 Май 1993 година, крал Хасан II на Мароко (страна от Магреба, износител на емигранти във Франция, диаспората им представлява 11% от населението на Франция по данни от 2008 г.) потвърждава, че не вярва във възможността да бъдат интегрирани арабите във френското общество. Хасан II е крал на Мароко 38 години – между 1961 до смъртта му 1999 година. Един от най-уважаваните световни лидери. Погребението му е второто най-голямо в света. Специално преведен материал за Общество.нет.

Вие бихте ли искали те (арабите-БПР) да бъдат интегрирани във Франция? Самият принцип на интеграцията – Вие сте „за” или „против”?
Дори не бих нарекъл това интеграция. Не бих искал и те да бъдат обект на интеграция, защото те никога няма да бъдат интегрирани.

Искате да кажете, че те не го желаят или французите им го отказват?
Бих се изразил така: че те няма да могат да се интегрират. Това е възможно между европейци – канавата е една и съща. Движенията в Европа в историческото развитие са били винаги в посока Изток – Запад. Движенията на хората – също, религията, както и ред други неща.

Но тук става въпрос за друг континент. Каквото и да правите, това ще бъдат лоши французи.

Тоест, вие ни обезкуражавате?
Казвам ви „Кураж!” без да се замислям, що се отнася до мен като мароканец, ако искате да промените националността им. Но те никога няма да бъдат 100 % французи. Мога да ви уверя в това.

Линк към изданието:
Линк към видеото:

Общество.нет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!