Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Твърде брутално и нечовешко"

След като одобреното от комунистическия режим събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай излезе на бял свят, милиони хора по света подписват петиции с искане от своите правителства да осъдят това зверство. В Китай, въпреки тежката цензура на такава информация също расте броят на хората, които намират смелост да изразят несъгласието си с преследването на Фалун Гонг.

В резултат на това, обществената подкрепа на мирната съпротива на практикуващите расте по цял Китай, дори в райони около централното правителство на Пекин.  Последният пример за подкрепа е от Тянджин, една от четирите общини директно администрирани от централната власт. Това е и един от първите градове, в които започва преследването на Фалун Гонг през 1999 г.

Имена и пръстови отпечатъци на подписалите петицията срещу събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.
Имена и пръстови отпечатъци на подписалите петицията срещу събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

Така например, по време на кампания за подписи практикуващи Фалун Гонг се срещат с държавен служител. След дълъг разговор той не само подписва петицията, но също така се отказва от членството си в Китайската комунистическа партия (ККП). "Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг от страна на комунистическата партия е твърде брутално и нечовешко", казва той докато подписва петицията.

В друг случай практикуващи Фалун Гонг събирали подписи пред смесен магазин в село, където хората с нетърпение взимали брошури от тях. Магазинът е бил известно място, затова много минувачи чули за събирането на органи и подписали петицията.

В друго село, след изслушване на практикуващите стар фермер казал: "ККП е наистина ужасна. Аз съм свидетел на много от нейните престъпления. Партията ограбва своя народ и дори преследва добри хора - всички практикуващи Фалун Гонг, които познавам, са много добри хора. Сега дори събират органите на хората с цел печалба. Това е безсрамно. Аз съм абсолютно против и затова се подписвам".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!