Недялко Недялков: Агентите на Държавна сигурност вън от медиите и властта! Президентът сам се превърна в мишена, той е вицов герой

Недялко Недялков

"Митингът на 10 ноември и откраднатите тефтери на Филип Златанов имат връзка, те са корелаци. Това е част от подмяната, която тече в момента. Едните искат да откраднат настоящето, другите си присвояват миналото и си градят паметници приживе", заяви преди минути по Нова телевизия в предаването на Люба Кулезич Недялко Недялков, собственик на агенция ПИК и издател на вестниците "Ретро" и "Час Пик".

Недялков припомни, че "Капитал" е пуснал ироничен материал срещу първия демократично избран президент Желю Желев в деня, в който стана ясно, че Плевнелиев е излъгал, че е бил на митинг на 10 ноември 1989 г. Олигархичният кръг "Капитал", който стои зад президента, явно иска да го изкара истинския дисидент срещу комунизма и да принизи ролята на Желев.

Агенция ПИК бе първата медия, която разобличи позорната лъжа на държавния глава, че е носил два плаката на митинг, който никога не се е състоял.

След това Плевнелиев се оплете в лъжите си и накрая нескопосно се извини с половин уста.

"Плевнелиев се превърна във вицов герой. За мен Плевнелиев е зависим от миналото си и сега иска да го подмени. Той сам се превърна в мишена с абсурдното си поведение", подчерта Недялков.

И припомни разкритията на политолога Антон Тодоров за страшните тайни на Плевнелиев от времето, в което е бил в казармата и е бил свързан с военното разузнаването.

Според него е изключително важно да бъде приет закон за лустрацията на агентите на ДС.

"Радан Кънев поиска такъв закон. Аз приветствам неговата идея, която е най-добрата от създаването на този четворен оксиморон, каквото е правителството. Не може да има издатели, които са били агенти на Държавна сигурност, например. Не може да има гора да висши държавни позиции с агентурно минало", подчерта Недялков.

Той припомни, че под програмната декларация за управления на правителството има подписи на агенти на Държавна сигурност. Затова е скептичен към това дали управляващите ще имат воля да приемат Закон за лустрацията.

"Не знам защо превръщате в проблем едно вътрешноведомствено тържество. Поканихме всички политически лидери. Това, че ако лидери на Реформаторите отидат на тържество на "Капитал", би ли означавало, че са зависимиили се страхуват от тази медия", отговори Недялков на опита на Люба Кулезич да го провокира с въпроса - защо представители на политическия елит са уважили партито за втория рожден ден на най-четената българска електронна медия.

"От 5 години водя битка срещу КТБ. Предупреждавах, че това е една ламя, акумулираща държавни пари, която ще гръмне. Правил съм пресконференция по този въпрос - за КТБ, монопола на Делян Пеевски. Разговарял съм по темата с Бойко Борисов и американският посланик", подчерта Недялков.

Кулезич попита Недялков защо Пеевски говори толкова често пред ПИК:

"Благодаря на Делян Пеевски, че дава интервюта на ПИК. Той вдига читаемостта ни. Ние сме комерсиална медия и за нас читаемостта е важна. Пеевски е демонизиран, изкаран за виновник за всичко в държавата, превръщат го в мъченик", отговори Недялков.

"Нашата атака срещу правосъдния министър Христо Иванов е принципна. Той е министър Гаф. Не може той да предлага съдебна реформа при положение, че е лишен от адвокатски права", подчерта Недялков.

И припомни разкритието на ПИК, че правосъдният министър е замесен в афера с 600 000 лева, които са на път да влязат в джоба на архитект Марин Бакалов, при положение, че няколко дирекции от неговото ведомство са дали отрицателно становище по този въпрос.

Скандалният министър все още не дава обяснение по горещия скандал и предпочита да се явява пред определени медии, които му задават удобни въпроси.

"Името на Пеевски е превърнато в заклинание. Моделът "Кой" всъщност е сянката на ДС. Нима някой вярва, че ако Пеевски го няма, ще изчезне задкулисието? В момента "Протестна мрежа" действа като морална полиция", категоричен е Недялков. /pik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!