Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фараонът Иво Недялков: Аз бях сред другарите, назначени за милионери

Прословутите куфарчета циркулираха по няколко канала

...институциите, които управляват в момента държавата са Комсомолът и ДС...

Не е контрабанда, когато държавата стои зад теб. Имаше специфични сделки и зад тях стоеше държавата. Много хора забравят, че навремето имаше т.нар. номенклатура. Всеки партиен комитет имаше картончета с хората, които „стават за нещо“. И аз имах такова картонче. 10 ноември ме свари като директор на „ВТО“. Това заяви пред Миролюба Бенатова кредитният милионер Иво Недялков.

„Т.нар. куфарчета циркулираха поне по няколко канала - ВТО, необезпечените кредити от банката. Аз получих кредит от банката 17 млн.лв., още края на 89-та година. Прословутата реплика „Другари, назначаваме ви за милионери“ означаваше, че ни се възлага да управляваме ресурси за милиони. Бяхме 100-150 човека, а срещата беше огласена като „среща на стопанския актив“, разказа Иво Недялков.

„Според мен Кюлев беше в основата на всички атаки срещу мен. Стремяха се да отстранят първите играчи, за да настанят своите дружества. Ние с него се познаваме от битността му на милиционер. Скоро се виждахме с едни приятели от онова време и коментирахме, че институциите, които управляват в момента държавата са Комсомолът и ДС“, коментира Недялков.

Той добави, че приятелите му Димитър Дацов и Косьо Дишлиев са били убити поръчково: „Те бързаха да живеят. Казвах им – кротко, момчета. Не може за един ден да натрупаш всичките милиони на света, да имаш всичките жени. Не ме послушаха“. /БЛИЦ/

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Няколко месеца преди свалянето на Тодор Живков, през 1989г. Андрей Луканов и Петър Младенов – двама от участващите в конспирацията срещу Живков кацат във ...