Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мафията се опитала да смачка протестите в Хонконг

Демонстрантите обвиниха полицията, че работи с групите на Триадите

Нощ на улични сбивания в Хонконг доведе до ареста на 19 души. Предполага се, че някои от тях са свързани с Триадите, защото групите им се опитаха да разпръснат продемократичните протестиращи по улиците. За осем от арестуваните се знае, че те са имали в миналото връзки с китайската мафия, заявиха от полицията. Те са обвинени в незаконно събиране, бой на обществено място и нападение. Старши инспектор Патрик Куок Пак-чунг заяви, че най-малко 12 души и шестима полицаи са ранени по време на сблъсъците. На полицията й отне часове да овладее бовете, докато нападателите блъскаха, бутаха и се присмиваха на демонстрантите.

Обвиненията, че организираната престъпност е замесена в сблъсъците допълнително опъна нервите на протестиращите в основния им лагер – булевард в близост до сградата на правителството. Хората в лагера постоянно отправяха призиви към своите съмишленици да дойдат на барикадите след спорадичните слухове, че тълпа идва да ги атакува.

Демонстрантите също обвиниха полицията в споразумение с Триадите да използват сила срещу тях. Полицията отрече обвиненията. От полицията добавиха, че правят всичко по силите си, за да организират и запазят „буферни зони“ между хората с противоположни възгледи и да подсигурят, че мирни граждани няма да бъдат въвлечени в сблъсъците.

Лидерите на протестите отмениха планираните преговори с правителството за провеждането ан политически реформи след първите сблъсъци в петък по обед. „Правителството настоява да си тръгнем от улиците. Призоваваме всичките жители на Хонконг незабавно да се присъединят към протеста, за да защитят позицията ни и борбата ни до край“, се казва в изявление на лидерите. /blitz.bg/

Демонстрациите в Хонконг избухнаха, след като китайското правителство наложи проправителствени кандидати за нов лидер на търговския център. Жителите на мегаполиса бяха разгневени от нежеланието на Пекин да допусне свободни избори през 2017 г. и те да издигнат свой кандидат. /ureport.bg

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!